Valtuustossa Kalasatamaa ja Oulunkylää koskevat asemakaavamuutokset

Kalasatama
07. marraskuuta 2017

Kaupunginvaltuusto käsittelee keskiviikkona 8. marraskuuta kahta asemakaavamuutosta. Toinen koskee kahta Kalasataman keskuksen tornia sekä keskuksen länsipuolella sijaitsevaa korttelia ja katualueita. Toisella, Oulunkylän Käskynhaltijantien ja sen ympäristön tontteja sekä katu-, puisto-, suojaviher- ja liikennealueita koskevalla kaavatyöllä mahdollistetaan edellytykset pikaraitiotie Raide-Jokerin rakentamiselle Käskynhaltijantielle.

Samalla lisätään julkiseen liikenteeseen tukeutuvaa asuntorakentamista tulevan Raide-Jokerin pysäkkien tuntumassa ja parannetaan kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä. Tavoitteena on luoda Käskynhaltijantiestä viihtyisää, tiivistä ja elävää katuympäristöä, josta Raide-Jokerin pysäkkien kohdalta aukeaa turvalliset viheryhteydet ympäröiville asuinalueille. Kaavaratkaisun myötä asukasmäärän lisäys on noin 1 800.

Kalasataman kaavaratkaisu puolestaan mahdollistaa tornien käyttötarkoituksen muuttamisen ja hotellin rakentamisen keskuksen länsipuolella olevaan kortteliin. Lisäksi kaavaratkaisu mahdollistaa Lautatarhankadun muuttamisen jalankulku- ja pyöräilykaduksi sekä Festarikujan rakentamisen. Asukasmäärän lisäys on noin 240 asukasta.

Valtuustossa on keskiviikkona myös kyselytunti.

Kello 18 alkavaa valtuuston kokousta voi seurata suorana lähetyksenä Helsinki-kanavalla. Sen voi katsoa myös myöhemmin tallenteena. Kokousta pääsee seuraamaan myös paikan päällä valtuustosalin lehteriltä. Sisäänkäynti sinne on osoitteesta Sofiankatu 3.

Päätöksistä voi lukea kokouksen päätyttyä kaupunginvaltuuston päätöstiedotteesta tai tosiaikaisesti Helsinki-kanavalta.

Kokouksen aikana keskustelua voi seurata Twitterissä @helviestinta-tililtä. Keskusteluun voi myös osallistua asiasanalla #helvaltuusto.

Lisää aiheesta
Kaupunginvaltuuston esityslista 8.11.2017
Helsinki-kanava