Liinamaanpuiston rakentaminen alkaa Vuosaaressa

Esikaupungit
09. marraskuuta 2017

Helsingin kaupunki aloittaa Vuosaaressa sijaitsevan Liinamaanpuiston rakentamisen marraskuun aikana. Rakennettava alue sijaitsee Isonvillasaarentien ja Mustalahdentien välisellä alueella. Rakentaminen on luonteeltaan puiston uudisrakentamista. Alueella sijainnut päiväkotirakennus on purettu ja nyt alue rakennetaan kaavan mukaiseen puistokäyttöön.

Puistoon rakennetaan nurmialueita, jotka soveltuvat peleihin ja oleskeluun. Puretun päiväkodin alueelle muotoillaan kaksi matalaa nurmikumparetta. Kivituhkapintaiset puistopolut risteilevät puistossa, ja niiden väliin jää laajempia kivituhkapintaisia alueita. Nykyinen kivituhkapintainen pelikenttä puiston lounaisosassa kunnostetaan ja laajennetaan pitkänomaiseksi petankkikentäksi.

Isonvillasaarentieltä kentän vieritse huvimajalle johtava asfalttikäytävä säilytetään. Huvimajan ympäristöä kohennetaan muun muassa uudella kiveyksellä, pensas- ja perennaistutuksilla sekä istuskeluun tai leikkeihin soveltuvilla kivilohkareilla.

Alueella kasvavaa puustoa säilytetään ja puita istutetaan lisää. Nykyisiä pensasistutuksia poistetaan tarpeettomina ja uusitaan.

Rakennustyöt valmistuvat alueella syksyllä 2018. Pahoittelemme työstä aiheutuvaa haittaa.

Suunnitelmakuva (jpg) >>