Helsingin suurin ja vanhin joulutori Tuomaan Markkinat avautuu 2. joulukuuta

Keskusta
13. marraskuuta 2017
Tuomaan Markkinat jälleen Senaatintorilla 2. joulukuuta alkaen. Kuva: Jussi Hellsten

Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori Tuomaan Markkinat tuo jälleen joulumielen ihmisten sydämiin. Avajaisia vietetään lauantaina 2. joulukuuta, kun Helsingin pormestari Jan Vapaavuori avaa markkinat klo 10. Tuomaan Markkinoiden joulusaunan puukiuas sihahtaa ensimmäistä kertaa klo 12, ja kauneimmat joululaulut kajahtavat ilmoille iltapäivällä. Viime vuonna kaikkien aikojen ennätyksen 350 000 kävijällä tehnyt Tuomaan Markkinat kutsuu viihtymään ilman ostopakkoa.

Joulusaunakin on mahdollista kokea Torikortteleissa. Lempeissä löylyissä koettava rauha ja hyvä tahto ihmisten kesken on nyt mahdollista kokea Tuomaan Markkinoilla, kun uusi vanha perinne saadaan joulutorille. Puulämmitteisen saunamökin löylyjä ja saunarauhaa vahtii tänäkin vuonna saunamajuri Kari Virtanen. Koska saunan päälle kuuluu nauttia virvoke, saunapihalle avautuu maineikkaiden Kyrö Distilleryn ja Ruosniemen Panimon Joulusaunabaari.

Tuskin millään toisella eurooppalaisella joulutorilla syödään kaupungin kovimpien ravintoloiden ruokaa jouluun sovitettuna. Anniskelualuetta kokonaisuudessaan olevien Ruokapihojen pääravintolat eivät esittelyä kaipaa: toisessa makunautintoja tarjoilee Vuoden Ravintola 2017 Grön ja toisessa Kallion ylpeys, Tuomaan Markkinoilta tuttu Kolmon3n.

Tämän vuoden uutuus markkinoilla on lava, jonka ohjelma aina nukketeatterista joululaulukonsertteihin virittää joulun tunnelmaan. Vanhanajan karuselli pyörii joulutorin sydämessä ja joulupukki on markkinoilla tavattavissa päivittäin.

Tuomaan Markkinoiden 133 mökkiin asettuu kuhunkin pientuottaja tai artesaani – joihinkin kaksi. Myynnissä on perinteisiiä käsitöitä, kuten himmeleitä ja tervakynttilöitä sekä modernimpaan makuun koruja ja design-esineitä. Markkinoiden eturivistä löytyvät joulumyymälöineen suositut Makia, Costo ja Stockmann Herkku – aineettomia lahjoja etsivät suuntaavat Nukketeatteri Sampon kojulle ja Korkeasaaren joulupuotiin, josta löytyy muun muassa suosittuja vuosikortteja.

Tuomaan Markkinat