Tule vapaaehtoiseksi aulaoppaaksi

Kalasatama
28. joulukuuta 2017

Helmikuussa avattavaan Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskukseen toivotetaan tervetulleeksi uutena toimintamuotona vapaaehtoiset aula-oppaat, joilla on halua antaa omaa osaamista ja aikaa asiakkaiden opastamiseen uudenlaisessa palvelukokonaisuudessa.

Terveys- ja hyvinvointikeskusten suurin asiakasryhmä on aikuisväestö. Osa palveluista kohdentuu myös lapsille ja ikääntyville. Palveluihin kuuluu muun muassa terveysaseman, hammashoidon, psykiatrian ja päihdehoidon palveluja, nuorten ja aikuisten sosiaalityön ja sosiaaliohjauksen palveluja, kuntoutus- ja vammaispalveluja sekä laboratorio. Lisäksi keskukseen tulee maahanmuuttajille suunnattuja palveluja.

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus on avoinna arkisin klo 7-20.

Itäkeskuksessa kesäkuussa 2017 auennut perhekeskus on monipuolinen ja vilkas yksikkö, jossa  työntekijöiden lisäksi saattaa tavata myös vapaaehtoisen, jonka tunnistaa vaalean vihreistä liiveistä. Vapaaehtoiset viettävät usein aikaa ala-aulassa tai kolmannen kerroksen neuvoloiden odotustiloissa. He ovat paikalla voidakseen toimia asiakkaiden juttuseurana tai vaikka apukäsinä lasten kanssa. Usein heiltä kysellään myös ohjeita ja neuvoja, joihin he vastaavat osatessaan tai ohjaavat kysyjät vahtimestasin puheille. Toistaiseksi vapaaehtoisia on ollut paikalla lähinnä aamupäivisin, mutta laajat aukioloajat mahdollistavat myös ilta-aikaisen vapaaehtoistoiminnan.

Seuraava aulaopas-koulutus järjestetään 15.1. ja 18.1. Vinkkaathan tästä sopivalle tyypille tai tule itse mukaan. Joukkoon mahtuu kyllä!