Mitä kuuluu Eko-Viikille 15 vuotta alueen valmistumisen jälkeen?

Esikaupungit
17. tammikuuta 2018

Tiistaina 30. tammikuuta 2018 järjestetään tilaisuus, jossa annetaan vinkkejä taloyhtiön energian säästämiseen ja esitellään uusia tutkimustuloksia Eko-Viikistä. Tilaisuus on tarkoitettu Viikin asukkaille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Helsingin Eko-Viikki on ensimmäinen ekologisesti suunniteltu kaupunginosa Suomessa. Alueen suunnittelun lähtökohtana on ollut kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö, jonka ratkaisut säästävät energiaa ja vähentävät jätteen määrää. Eko-Viikin 23 hehtaarin kokoinen asuntoalue rakennettiin vuosina 1999–2004 ja alueella asuu noin 2 000 asukasta.

Alueella on seurattu tarkasti energian ja veden kulutusta ja aurinkolämpöjärjestelmien toimintaa. Helsingin yliopiston ja Metropolia-ammattikorkeakoulun uudessa KEMUT-tutkimushankkeessa 2017–2018 selvitetään, miten kestävyysmuutos toteutuu kaupungissa. Eko-Viikki on tutkimuksen kohdealue. Tutkimuksen keskeisenä aiheena on, miten kaupunki voi edesauttaa ja ohjata ekologista kaupunkiasumista ja minkälaisia valintoja asukkaat itse tekevät.

Tilaisuuden ohjelma

Tiistaina 30.1.2018 klo 17.30–19.00, Viikin normaalikoulun pieni auditorio (Kevätkatu 2)
Miten alueen energiankulutustavoitteet ovat toteutuneet?
Miten kaupunki voi tukea ekologista kaupunkiasumista ja minkälaisia valintoja asukkaat itse tekevät?

Klo 17.15 Tarjolla kahvia ja pientä syötävää 
Klo 17.30 alkaen
• Kestävyysmuutos kaupungeissa: KEMUT-hankkeen esittely / Sirkku Juhola, apulaisprofessori / Helsingin yliopisto
• Eko-Viikin taloyhtiöiden energiankulutus vuosina 2002–2016: voidaanko taloyhtiöissä säästää energiakuluissa? / Kaj Lindedahl, lehtori / Metropolia Ammattikorkeakoulu
• Sähköautojen lataus ja muut uudet energiaratkaisut kiinteistössä / Pasi Solanto, energia-asiantuntija / HELEN Oy
• Eko-Viikki asuinympäristönä – ohjattua keskustelua asukkaiden näkökulmasta / Anna Salomaa, tutkijatohtori / Helsingin yliopisto

Lue lisää Eko-Viikistä Uutta Helsinkiä -sivuilta

Lue lisää KEMUT-hankkeesta