Helsingin kaupunki palkittiin älykkäästä kaupunkirakentamisesta

Kalasatama
08. helmikuuta 2018
Kuva palkintojenjakotilaisuudesta.

Vuoden 2018 KNX Award -palkinto on myönnetty Helsingin kaupungille. Valintaperustelujen mukaan kaupunki katsoo innovatiivisena tiennäyttäjänä rohkeasti tulevaisuuteen. Helsinkiin soveltuva älykäs kaupunkikonsepti on kehitetty ja se on toteutumassa Kalasataman alueella.

Helsingin kaupunki ensimmäisenä kaupunkina Suomessa jo vuonna 2012 kehittänyt ja ottanut käyttöön älykkäitä energiajärjestelmiä koskevat tontinluovutusehdot Kalasataman kaupunginosassa. Helsingin kaupungilla on jo vuonna 2012 osattu nähdä älykäs kaupunkikonsepti kokonaisuutena. Älykkään kaupunkikonseptikokonaisuuden hahmottaminen onkin yksi haastavimmista tehtävistä. Edellä mainittuun kokonaisuuteen kuuluvat älykkäät ja kaksisuuntaiset energiaverkot, kysynnänjousto, uusiutuva energia, sähköautoilu sekä älykäs kiinteistö- ja huoneistoautomaatio avoimine kommunikaatiorajapintoineen energiatehokkuutta ja ympäristön arvoja unohtamatta.

Palkinnon vastaanotti Helsingin kaupungin apulaispormestari Anni Sinnemäki

”On kunnia, että meidän työtä arvostetaan, mutta Kalastaman työ ei ole vielä ohi. Vastahan olemme aloittaneet ja rakentaminen käy vilkkaana", Sinnemäki kommentoi.

Apulaispormestarin mukaan tarkoituksena onkin laajentaa älykkään kaupunkikonseptin ajattelua muille Helsingin alueille Kalasatamassa opittu huomioon ottaen.

”Ympäristöarvojen ja elinkaaritalouden lisäksi, kaupunkien energiankäytön optimointi onkin yksi keskeisimmistä tavoitteista ja tässä älykäs automaatio on ensisijaisessa asemassa", Sinnemäki korostaa.

KNX Award -palkinnon myöntää KNX Finland ry, joka on perustettu vuonna 2008 ja on osa maailmanlaajuista järjestöä, KNX Associationia. KNX on avoimeen kommunikaatioon perustuva älytalojen kiinteistöautomaatiotekniikka, joka on maailmanlaajuisesti standardoitu.

Lue lisää Kalasatamasta