Rakennusvalvonnan palvelupiste Tellinki muuttaa Kalasatamaan viikolla 8

Uutta Helsinkiä
09. helmikuuta 2018

Palvelupiste Tellingin neuvonta ja arkiston asiakaspalvelu muuttavat helmikuun puolivälissä kaupunkiympäristön toimialan Kalasataman toimipisteeseen, joka sijaitsee osoitteessa Sörnäistenkatu 1. Rakennusvalvontapalvelut muuttaa samaan taloon näillä näkymin maaliskuun lopulla

Tellinki ja arkiston asiakaspalvelu ovat muuton aikana kiinni 16.–20. helmikuuta. Ne avaavat ovensa Sörnäistenkatu 1:n toimitalon ensimmäisessä kerroksessa 21. helmikuuta.

Aukioloajat säilyvät toistaiseksi ennallaan.

Tellinki saa oman puhelinnumeron maaliskuussa

Tellingin puhelinpalvelu, jossa asiantuntijat neuvovat rakentamisen luvanvaraisuuteen ja lupaprosessiin liittyvissä yleisissä kysymyksissä, palvelee 1. maaliskuuta alkaen uudessa numerossa 09 310 26363. Palveluajat ovat samat kuin paikan päällä tapahtuvalla lupaneuvonnalla (ma-to klo 9–13).

Helmikuun loppuun asti voi rakennusvalvonta-asioiden yleistä ohjausta hakea kaupunkiympäristön puhelinpalvelusta numerosta 09 310 22111 (ma 8.15–17, ti-to 8.15–16 ja pe 10–15). Numero on samassa käytössä myös helmikuun jälkeen, silloin kun Tellinki on kiinni.

Jos asia koskee jo vireille tulevaa tai vireillä olevaa lupa-asiaa, lupakäsittelijä vastaa tiedusteluihin.

Arkiston asiakirjojen muutto vie aikaa – voi vaikuttaaasioinnin nopeuteen

Asiakaspalvelun arkistoaineiston muuttoprojekti kestää näillä näkymin maaliskuun loppuun, mutta arkiston asiakaspalvelu sujuu Kalasatamassa suurelta osin normaaliin tapaan jo 21. helmikuuta alkaen.

Asiakkaita pyydetään varmuuden vuoksi varautumaan siihen, että muuttomatkalla oleva asiakirja löytää tiensä arkiston palvelutiskille tavanomaista hitaammin.
 

Rakennusvalvontapalvelut muuttaa myöhemmin keväällä

Rakennusvalvontapalvelut muuttaa Sörnäistenkatu 1:n kolmanteen kerrokseen näillä näkymin maaliskuun lopulla. Aikataulusta tiedotetaan tarkemmin ajankohdan lähestyessä.


Muutot ovat osa kaupunkiympäristön toimialan palveluidenkeskittämistä. Tellinki sijoittuu samaan kerrokseen kuin kaupunkiympäristönpalvelupiste, josta voi tilata tai hakea karttoja, johtotietoja, tontinmittausta,maastoonmerkinnän, sijaintikatselmuksen tai vuokrata katualuetta työmaan käyttöön. Sieltävoi lunastaa myös pysäköintitunnuksia.