Kaupunginvaltuusto päätti kaavamuutoksista Kruunuvuorenrannassa

Kruunuvuorenranta
14. maaliskuuta 2018
Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutokset Kruunuvuorenrantaan Stansvikinkallion alueelle.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavamuutokset Kruunuvuorenrantaan Stansvikinkallion alueelle ja Kaivoskallion alueelle. 

Kruunuvuorenrannan itäosassa sijaitsevan Stansvikinkallion alueelle suunnitellaan alueen ominaispiirteitä, luontoa, kallioita ja korkeuseroja hyödyntäviä kerrostalokortteleita. Asuinkortteleiden keskelle jää Stansvikinkallion puisto, jota asuinkorttelit ja Stansvikinkallionkatu kiertävät kehämäisesti. Rakentamisen korkeus laskee etelään merelle päin ja itään kohti Stansvikin kartanoaluetta.

Stansvikinkallio liittyy osaksi Kruunuvuorenrannan uutta kaupunginosaa. Alue on tiiviimmin rakennetun Kruunuvuorenrannan keskeisten osien ja virkistysalueiden välissä, mikä on huomioitu itään ja etelään päin avautuvalla kaupunkirakenteella. Asukasmäärä on noin 2 000. Asemakaava-alueen kokonaiskerrosala on yhteensä 88 350 k-m², josta asumista on 87 600 k-m² ja liiketilaa 750 k-m².

Kruunuvuorenrannassa Tahvonlahden pohjukassa sijaitsevalle Kaivoskallion alueelle on kaavamuutoksen jälkeen mahdollista ottaa asumiskäyttöön kolme suojeltua pientaloa ja rakentaa seitsemän pientaloa, jotka sopivat tyylillisesti ja mittakaavallisesti ympäristöön. Asemakaavalla suojelluista rakennuksista vanhin on 1700-luvulta peräisin oleva Kaivoshuvila-niminen puurakennus. Tornihuvila ja Alppimaja ovat 1800–1900-lukujen vaihteesta. Huvilatontit ovat valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Kaupunginvaltuuston 14.3.2018 pidetyn kokouksen päätöstiedote julkaistaan täällä.