Keksi nimi Itäväylän päälle rakennettavalle uudelle puistolle

Kalasatama
16. maaliskuuta 2018
Redi havainnekuvassa.

Redissä rakennetaan Itäväylän päälle julkinen puisto. SRV on käynnistänyt puiston nimestä kilpailun, joka jatkuu 30. maaliskuuta saakka. Kalasataman asukkaat ja Kalasataman peruskoulun oppilaat kutsutaan ehdottamaan puistolle nimeä. Pääperiaatteena on, että nimi ei saa olla hyvän tavan tai lain vastainen ja sen pitää sopia alueen ja kaupungin muuhun nimistöön. 

Lopullisen nimen valitsee kilpailun raati, joka kokoontuu apulaispormestari Anni Sinnemäen johdolla. Raadissa on eudstajat SRV:ltä ja Helsingin kaupungilta. Raadin tekemän valinnan jälkeen nimi käy Helsingin kaupungin nimistötoimikunnan hyväksyttävänä.

Puiston suunnittelusta on vastannut Redin pääsuunnittelijana Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy, maisema-arkkitehtitoimisto Maanlumo Oy sekä SITO Oy. Puistossa ilmentyy saaristomainen tunnelma ja puiston ympäristösuunnittelun lähtökohtana onkin ollut alueella muinoin sijainneet kalliosaaret sekä noin vuosikymmen sitten toimintansa lakkauttanut satama. Saaristoteemaan pohjautuvassa puistossa esiin tulee myös alueen teollinen tausta ja kalastus.

Nimiehdotuksen pääsee jättämään Redin verkkosivuilla.