Ilmastofiksu kokeilu tuo eloa asemille

Esikaupungit
09. huhtikuuta 2018

Hävikkiruoasta unikapseliin

Yritysten pop-up-pisteiden tarjonta vaihtelee asemittain ja päiväkohtaisesti. Esimerkiksi Tikkurilassa on ResQClubin hävikkiruokakioski, Leppävaarassa voi testata sähköajoneuvoja ja Tampereella myydään hyönteiselintarvikkeita, kierrätetään merkkivaatteita Emmyn dropboxiin sekä tutustutaan nukkumis- ja työskentelykapseliin.

Fiksu Assa -kokeilun toivotaan tuovan esiin ratkaisuja, jotka voisivat sijoittua asemille pysyvästikin. Asemien palvelutarjonnan parantaminen lisää joukkoliikenteen vetovoimaa ja sujuvoittaa kaupunkilaisten arkea.

Yhteinen vastuu ilmastosta

Lähes seitsemänkymmentä prosenttia Suomen kasvihuonekaasupäästöistä syntyy kuluttajien päätösten ja valintojen seurauksena. Ilmastofiksua arkea lisääviä helppokäyttöisiä palveluja ja ratkaisuja tarvitaankin sinne, missä kaupunkilaiset liikkuvat. Asemat ovat avainasemassa ilmastofiksun arjen mahdollistajina.

”Ilmastonmuutoksen hillinnässä tarvitaan uusia ideoita ja tekoja meiltä kaikilta. Fiksu Assa –tapahtumalla haluamme tukea rohkeita, ilmastofiksua arkea edistäviä kokeiluja, jotka ovat tärkeä osa kestävää kaupunkikehitystä”, sanoo asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen.

Kokeiluja liikkumiseen

Yksi tapahtuman teemoista on vähähiilinen liikkuminen, kuten yhteiskäyttöautojen tuominen asemille sekä citylogistiikan ja toimivan liityntäpysäköinnin kehittäminen.

”Joukkoliikennettä hyödyntävät, sujuvat matkaketjut ovat keskeisessä roolissa liikenteen päästöjen vähentämisessä. Asemaseutujen kehittäminen auttaa luomaan kestävää kasvua ja työllisyyttä sekä parantaa liikenteen palveluiden saatavuutta”, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kommentoi.

Fiksu Assa -tapahtuma on osa ympäristöministeriön, Liikenneviraston, HSY:n, Smart & Clean -säätiön, MAL-verkoston ja Sitran rahoittamaa sekä Helsingin, Espoon, Vantaan, Tampereen, Lempäälän ja Lahden kaupunkien, VR:n, HSL:n ja Business Finlandin toteuttamaa, julkisrahoitteista Asemaseudut kokeilualustana -hanketta.

Poimintoja tapahtumasta Helsingissä

Helsinki, Oulunkylä
- Yeply Oy: liikkuvan pyörähuollon palvelut 20.4.
- Liiteri.net -palvelupiste: kodintarvikkeet ja kestävä elämäntapa 24/7 palveluna ja mahdollisuus vuokrata auto Bloxcar.fi  autonjakopalvelussa tai pysäköintipaikka Rent-a-Parkissa 18.–21.4.
- Joustotoimisto Oy: Flextila-palvelu vajaakäyttöisisten tilojen hyödyntämiseen. 18.–21.4.
- HSY:n Ilmastoinfo tarjoaa aamupalaa pyöräilijöille 20.4. kello 7.00–9.00

Katso koko ohjelma ja mukana olevat yritykset tästä.