Itäväylän pyöräilyn ja jalankulun väylät aukeavat Kalasatamassa

Kalasatama
24. huhtikuuta 2018

Kalasataman keskuksen eli Redin rakennustyömaan kohdalla Helsingin Kalasatamassa suljettuna olleet polkupyöräilyn ja jalankulun väylät avataan 30.4.2018. Kulosaaren sillalta keskustaan ja Pasilaan johtavat polkupyöräilyn ja jalankulun väylät palautuvat entisille paikoilleen molemmille puolille Itäväylää, jossa ne kulkivat ennen Redin rakennustöiden alkamista. Baanan aukeamisen myötä myös Kulosaaren sillalla sijainneet tilapäiset bussipysäkit siirtyvät lopullisille paikoilleen Itäväylän katetun osuuden alle.

Itäväylän molempiin reunoihin avautuvat polkupyöräilyn väylät ovat osa kaupungin suunnittelemaa pikapyöräteiden verkkoa. Helsingin suunnitelmissa on rakentaa koko kaupungin kattava pikapyöräteiden eli baanojen verkko.

Polkupyöräreittien kartat löytyvät Helsingin kaupungin nettisivuilta.

Baanan aukeamisen myötä myös Kulosaaren sillalla sijainneet tilapäiset bussipysäkit siirtyvät lopullisille paikoilleen Itäväylän katetun osuuden alle.

Toukokuun alussa Helsingin kaupunki käynnistää jalkakäytävien ja pyöräteiden parannustyöt Junatiellä ja Kulosaaren sillalla. Parannustyöt kestävät vuoden 2018 loppuun saakka. Parannustöiden aikana jalkakäytäviä ja pyöräteitä ei suljeta muuten kuin mahdollisesti lyhyiksi hetkiksi päällystystöiden aikana.

Vuoden 2017 työmaanakin palkitun Redin vuoksi tehdyt tilapäiset liikennejärjestelyt poistuivat autoliikenteen osalta jo syksyllä 2017. Rakentaminen työmaalla on edennyt aikataulun mukaan. Kauppakeskus Redi avaa ovensa asiakkaille 20.9.2018. Ensimmäinen tornitalo, Majakka on rakenteilla ja ensimmäiset asukkaat pääsevät muuttamaan keväällä 2019. Toisen tornitalon, Loiston, rakentaminen on tarkoitus käynnistää kesän 2018 aikana.