Fiksu Kalasatama näyttää esimerkkiä

Kalasatama
05. kesäkuuta 2018
Kalasatamaa ilta-auringossa.

Kalasataman kaupunginosa on älykkään kaupunkirakentamisen kokeilualusta. Asukkaat, yritykset ja kaupungin asiantuntijat ideoivat aluetta yhteisvoimin. Alue on palkittu, ja siitä on tullut myös kansainvälinen turistihoukutin.

Harrasteryhmät käyttävät joustotiloja eli yksityisen asunto-osakeyhtiön yhteistiloja, kun niillä ei ole muuta käyttöä. Varaustilanne näkyy nettipalvelusta, ja älylukot avautuvat koodilla tai puhelimella.

Fiksu Kalasatama -hankkeen ohjelmajohtaja Veera Mustonen Forum Viriumista kertoo, että suuren suosion saaneet joustotilat ovat yksi kymmenistä Kalasatamassa toteutetuista älykaupunkiprojekteista.

Fiksu Kalasatama on Helsingin strateginen hanke, jossa pyritään luomaan älykkään kaupunkirakentamisen mallialue. Forum Virium koordinoi hanketta.

– Keskeisenä ideana on tarjota asukkaille niin hyvin toimivaa asumista ja palveluita, että ne tuovat heidän päiväänsä tunnin lisää aikaa.

Mustonen korostaa, että suunnittelua ja ideointia ei tehdä keskusjohtoisesti, vaan Fiksu Kalasatama on kaikille avoin kokeilualusta.

– Mukana ovat olleet niin alueen asukkaat, lukuisat yritykset kuin kaupungin asiantuntijat eri toimialoilta.

Lue alkuperäinen juttu Helsingin Hengestä 2/2018, teksti: Matti Välimäki