Asukkaat tyytyväisiä kampusraksaan Myllypurossa

Uutta Helsinkiä
27. kesäkuuta 2018
Nostokurkia kampuksella kesällä 2018

Enemmistö myllypurolaisista suhtautuu myönteisesti Metropolian kampuksen tuloon alueelle. Suuri osa asukkaista on varsin tyytyväinen myös työmaan järjestelyihin, vaikka parantamisen varaa aina löytyykin. Tiedot perustuvat asukaskyselyyn, jonka Metropolian kampustyömaa järjesti kesäkuussa. Vastauksia tuli yhteensä 56 kappaletta. Kysely toistetaan puolen vuoden välein.

Asukkaat ovat antaneet aina huippuhyvät palautteet kysymykseen, miten kampus vaikuttaa alueeseen pitkällä tähtäimellä. Tälläkin kertaa 98 prosenttia vastaajista ilmoitti olevansa erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen hankkeeseen.

Rakennustyömaan toimintaan viimeisen kuuden kuukauden aikana ei oltu yhtä suopeita. Silti 58 prosenttia vastaajista oli erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen raksaan. Melko tyytyväisiä oli kolmannes ja 15 prosenttia vastaajista kertoi olevansa tyytymätön tai erittäin tyytymätön.

Avoimia vastauksia saimme 19 kappaletta. Kolme viesteistä koski Myllyruuhenpolun kevyenliikenteenväylää. Sitä toivottiin leveämmäksi. Lisäksi reitti on ollut usein poikki niin, että kulkutienä on ollut vain portaat, mikä on thankalaa esimerkiksi lastenvaunujen kanssa kulkeville.

Autoilijat toivoivat neljässä viestissä parempaa näkyvyyttä metroaseman ja Liikuntamyllyn kohdalle, sillä suojatielle tulijat hupsahtavat nyt hieman yllättäen tien varteen. Edelleen Myllypurontien kerrottiin olevan kuhmurainen ja liikennejärjestelyjä moitittiin kiemuraisiksi.

Positiivisia tsemppivastauksia saimme kahdeksan. Kolme vastaajista kertoi liikennejärjestelyjen olevan sujuvia. Sekä jatko-opiskelupaikat että nuoret opiskelijat toivotettiin tervetulleeksi kotikulmia piristämään.

Kiinnostava idea oli, saataisiinko raksan ympäristöön vielä katutaidetta ja muuta väliaikataidetta. Välitämme toiveen eteenpäin.

Lämmin kiitos kaikille vastaajille ja hyvää kesää Myllypuroon!

Lisätietoa kampuksesta Metropolian verkkosivuilla