Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus palkittiin jälleen

Kalasatama
07. elokuuta 2018

Helin & Co Arkkitehtien suunnittelema Kalasataman Terveys- ja hyvinvointikeskus on saanut jo toisen arvostetun kansainvälisen arkkitehtuuripalkinnon. Tällä kertaa kansainvälisen tunnustuksen antoi German Design Council Iconic Awards Innovative Architecture -kategoriassa.

Iconic Awardsilla palkitaan visionääriset rakennukset, innovatiiviset tuotteet ja uudet informaatio- ja vuorovaikutusmenetelmät. Palkintojenjakotilaisuus pidetään lokakuun alussa Münchenissä.

Rakennus on suunniteltu siten, että eri ammattiryhmien tiivis yhteistyö käy mahdolliseksi. Asiakas voi saada tarvitsemansa palvelut sujuvasti ilman siirtymistä vastaanottohuoneesta tai paikasta toiseen.

Uuden rakennuksen tiloja suunniteltiin tiiviisti yhdessä Helsingin kaupungin suunnitteluohjausryhmän, sosiaali- ja terveyspalveluiden henkilöstön sekä eri potilasryhmien kanssa. Mukana oli muun muassa vammais- ja vanhusjärjestöjä.

Kalasataman uusi Terveys- ja hyvinvointikeskus on herättänyt runsaasti huomiota, ja rakennukseen on käynyt tutustumassa lukuisia suomalaisia ja kansainvälisiä terveydenhuollon sekä arkkitehtuurin ja rakentamisen ammattiryhmiä.