Valon juhla valaisee Kalasataman perjantaina 28.9.

Kalasatama
25. syyskuuta 2018

Teatteriryhmä Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhla -tapahtuma tuo alueelle Toiveiden taivas -tuliteatteriesityksen ja yhteisöllisen tulitaideteoksen, joka valaisee illan lukuisilla ulkotulilla ja esittelee Maria Baric Companyn tuliteatterinukkeja. Lisäksi ennen esitystä yleisölle on auki työpajapiste.

Musiikkia, teatteria, tulta ja sirkusta yhdistelevä Toiveiden taivas -teoksen käsikirjoitus ammentaa inspiraationsa Kalevalan syntytavasta. Maria Baric Companyn taiteilijat kiersivät Elias Lönnrotin tavoin keräämässä ihmisten tarinoita, nyt unelmien ja toiveiden näkökulmasta. ”Haluamme olla luomassa sellaista maailmaa, jossa jokaisella on oikeus unelmoida ja lähteä tavoittelemaan unelmiaan”, kertoo taiteellinen johtaja Maria Baric.

Maria Baric Company on palkittu helsinkiläinen visuaalisen teatterin ammattilaisryhmä.

Aika ja paikka

Tapahtuma alkaa klo 18.30 REDIn pihalla, Leonkadun puoleisen sisäänkäynnin edessä, yhteisöllisellä tulitaideteoksella ja työpajalla. Toiveiden taivas -tuliteatteriesitys alkaa klo 19.30 ja sen kesto on noin 30 minuuttia.

Taustaa

Helsinginkaupunki on valinnut vuonna 2018 rahoitettaviksi tapahtumiksi Kalasatamanasukasyhdistyksen asukasjuhlan, Maria Baric Companyn Kalasataman valon juhlan,Red Nose Companyn Kalasataman Kulttuuripilkin ja Susanna Leinonen CompanynKalasatama in motion -hankkeen. Tapahtumat ovat avoimia ja maksuttomiakaikille.

Kalasatamanrakentaminen kestää 20–30 vuotta. Tapahtumat ovat osa Kalasatamanympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyydenparantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaanpysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaaHelsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialanja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaanrakennuttajilta perittävällä maksulla.

Facebook-tapahtuma