Uutta Helsinkiä valokuva- ja -videokisan voittajat valittu

Uutta Helsinkiä
28. syyskuuta 2018

Helsingin kaupunki järjesti valokuva- ja videokilpailun Uutta Helsinkiä -sivuston hengessä 1.6.-31.8.2018. Kilpailuun toivottiin kuvia ja videoita aidoista tilanteista, asumisesta ja elämisestä Helsingin eri kaupunginosissa. Kilpailuun postattiin lähes 600 valokuvaa Instagramissa tunnisteella #uuttahelsinkiäkuvakisa, videoita jätettiin Helsinki-kanavalle seitsemän.

Kilpailun tuomariston muodostivat Anni Sinnemäki, kaupunkiympäristön toimialan apulaispormestari (puheenjohtaja), Outi Pyhäranta, valokuvaaja, Helsingin Sanomat, Pirjo Tulikukka, toiminnanjohtaja, Helsingin kaupunginosayhdistykset Helka ry, Vesa Kinnunen, hallituksen jäsen, Helka ry ja Otto-Ville Mikkelä, hallituksen jäsen, Helka ry.

Voittajiksi valittiin:

Valokuvat
1. sija: Andrei Vorobjeff @voro.fi
2. sija: @helsinkibeautyofconstruction
3. sija: Vili Haapaniemi @vilihaapaniemi

Videot
1. sija: Kastelukaveri, Olli-Matti Rantanen
2. sija: Vuosaari-laulu, Puistopolun peruskoulu

Videot voi katsoa Helsinki-kanavalta

 Andrei Vorobjeff @voro.fi

 @helsinkibeautyofconstruction

 Vili Haapaniemi @vilihaapaniemi

 

Tuomaristo perustelee valintoja seuraavasti:

Voittajakuvissa on elementtejä, jotka kaikki kertovat uudesta ja uudistuvasta Helsingistä. Ne ovat myös valokuvina onnistuneita ja jollain tavalla tunteita, ajatuksia tai kysymyksiä herättäviä. Kaikissa on myös ihminen läsnä, osassa näkyvästi, osassa vain ajatuksen tasolla.

Videoista Kastelukaveri nousi voittajaksi ajankohtaisella ympäristöön liittyvällä teemallaan ja harkitun, mutta hauskan toteutuksensa vuoksi. Vuosaari-laulu oli hieno osoitus lasten osaamisesta ja kotiseutuylpeydestä.

Kilpailun palkinnot:

Valokuvat:
• 300 euron lahjakortti vapaavalintaiseen liikkeeseen
• 200 euron lahjakortti vapaavalintaiseen liikkeeseen
• 100 euron lahjakortti vapaavalintaiseen liikkeeseen

Videot:
• 300 euron lahjakortti vapaavalintaiseen liikkeeseen
• 200 euron lahjakortti vapaavalintaiseen liikkeeseen

Lisäksi Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helka jakaa 200 euron stipendit ja kunniakirjat oman raatinsa suosikkikuvan- ja videon tekijöille.

Helsingin kaupunginosayhdistykset ry Helkan valitsi stipendien saajiksi Ahti Kanniston valokuvan ja Puistopolun peruskoulun videon.

n stipendin saa Ahti Kanniston @ahti_kannisto

Helka ry perustelee valintoja seuraavasti:

Helkan 200 euron stipendi valokuvasarjassa myönnettiin Ahti Kanniston skeittiaiheiselle kuvalle. Siinä on hienosti vangittu hetki nuorta energiaa, vauhtia, kaupunkitapahtumaa, valoa ja väriä. Uutta Helsinkiä parhaimmillaan! Helka myönsi 200 euron stipendin videosarjassa Puistopolun peruskoululaisten Vuosaari-laululle. Video esittelee helsinkiläisen asuinalueen lasten ja nuorten arkea hauskasti ja monipuolisesti, heidän omalla äänellään. Valokuvat, animaatioelementit ja nuorten esittämä Vuosaari-laulu videon kokoavana elementtinä sulautuvat inspiroivaksi tarinaksi, joka kertoo rakkaudesta omaan kaupunginosaan.

Voittajiin on otettu yhteyttä. Onnea voittajille ja kiitos kaikille osallistuneille!