Millaisen Malmin keskustan haluat tulevaisuudessa? Vastaa kyselyyn

Uutta Helsinkiä
09. marraskuuta 2018

Malmin keskustassa on alkaa useita kehityshankkeita tulevina vuosina. Suunnittelun pohjaksi kaupunkisuunnittelijat kysyvät karttakyselyn avulla asukkaiden, alueella työssä tai asioimassa käyvien sekä yrittäjien mielipiteitä Malmista nyt ja tulevaisuudessa. Karttakysely on auki 9.11.–9.12.2018.

Kartalle voit merkitä muun muassa suosikki- ja inhokkipaikkasi. Entä mitä haluaisit Malmista tulevaisuudessa?

 ”Nyt tarvitsemme paikallisia mielipiteitä siitä, miten kehitämme Malmia pitkälle tulevaisuuteen. Millainen Malmin keskusta on vuonna 2050?”, toteaa arkkitehti Antti Mentula.

Karttakysely on tehokas työkalu, sillä sen avulla saadaan tuhansien ihmisten näkemykset mukaan suunnitteluun. Vastaukset analysoidaan talven aikana ja niistä muodostuu monipuolista tietoa suunnittelijoiden käyttöön.

”Herttoniemessä vastaajia oli yli 2000, toivottavasti Malmi pistää paremmaksi!”, kertoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen.

Karttakyselyn lisäksi suunnittelijat jalkautuvat Malmin keskustaan keskustelemaan ihmisten kanssa.

”Ala-Malmin torin avajaisissa saimme ihmisiltä paljon arvokasta paikallistuntemusta ja hienoja uusia ajatuksia. Tällainen tieto on meille kullanarvoista”, Mentula iloitsee.

Ilmoittaudu mukaan sparrausryhmään

Malmin keskustan kehittämistä varten kaupunkisuunnittelijat kokoavat myös 15 henkilön sparrausryhmään. Ryhmä tapaa suunnittelijoita kolme kertaa talven mittaan. Tapaamiset ajoittuvat arki-iltoihin klo 16–19.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan ryhmän toimintaa, voit ilmoittautua kyselyn kautta.  

Kaupunki hyödyntää kyselyn vastauksia uusien kaavoitus-, rakennus- ja kehittämishankkeiden suunnittelussa. Talven mittaa koottuja palautetta esitellään kaupunkilaisille muun muassa Malmin päivässä toukokuussa.

Vastaa kyselyyn