Info- ja näyttelytila Laituri suljettiin – asiakaspalvelu jatkuu Sörnäisissä

Keskusta
03. joulukuuta 2018

Helsingin kaupungin info- ja näyttelytila Laiturin toiminta Kampissa on päättynyt.

Laiturin suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvä asiakaspalvelu ja nähtävillöolot ovat siirtyneet Kalasatamaan Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelupisteeseen osoitteeseen Sörnäistenkatu 1, Tellinki. Asiakaspalvelu auttaa myös monissa muissa rakennettuun ympäristöön liittyvissä kysymyksissä. 

Tellingissä voi käydä katsomassa esimerkiksi sellaisten kaava-, puisto-, katu- ja liikennehankkeiden suunnitelmia, joissa on meneillään nähtävilläoloaika eli joista voi antaa palautetta kaupungille. Samat tiedot löytyvät myös verkko-osoitteesta www.hel.fi/suunnitelmat.  

Poikkeamislupien nähtävilläolot (naapurien kuuleminen) ovat vain palvelupisteessä, ei internet-sivuilla.

Suunnitelmiin ja kaupunkiympäristöön liittyvää henkilökohtaista neuvontaa saa Sörnäistenkadulla maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaisin kello 10–15 . Kaupunkiympäristön asiakaspalvelun tavoittaa puhelimitse numerosta 09 310 22111 ja sähköisesti osoitteesta www.hel.fi/palaute.

Laiturin näyttelytoiminta jää toistaiseksi tauolle.

Oodissa avataan osallisuustila Brygga

Helsingin kaupunkiympäristöön liittyviin aiheisiin voi tutustua 5. joulukuuta alkaen keskustakirjasto Oodissa osallisuustila Bryggassa. Se ei ole Laiturin korvaaja, vaan uusi pistäytymispaikka, josta kaupunkilaiset saavat tietoa kaupunkiympäristöön liittyvistä osallistumismahdollisuuksista. Aluksi siellä on Keski-Pasilaan tulevaa tornialuetta koskevan High-rise -kilpailun voittajien esiottelyä.

”Bryggassa voi päästä tiedon jäljille, jakaa ideoita ja välittää terveisiä kaupungille. Vastaavasti kaupungin työntekijät voivat tulla sinne juttelemaan esimerkiksi työn alla olevista hankkeistaan”, kertoo osallisuus ja asiakasviestintä -yksikön päällikkö Roosa Kallio kaupunkiympäristön toimialalta.

Brygga sijaitsee Oodin aulakerroksen parvella, ja sinne pääsee joka päivä Oodin aukioloaikoina. Kaupunkiympäristön toimialan henkilökuntaa on paikalla arkisin kello 14–18. Varsinaista kaupunkiin liittyvää neuvontaa annetaan Helsinki-infossa, joka palvelee Oodin aulakerroksessa.

Kaupunkiympäristön toimialan käyttöön rakennetaan parhaillaan uutta toimitilaa, joka valmistuu lähelle Kalasataman metroasemaa kesällä 2020. Uusi talo tarjoaa aikanaan hyvät mahdollisuudet erilaisten näyttelyiden ja yleisötilaisuuksien järjestämiseen.

Uutista on päivitetty 3.12.2018.

Lisätietoja:

Kaupunkiympäristön toimialan asiakaspalvelupisteet

Keskustakirjasto Oodin verkkosivut

Lisätietoa Oodiin avattavasta Helsinki-infosta

Sörnäistenkadun palvelupisteen sijainti kartalla: