Kansainvälinen viherkattopalkinto Kehittyvä kerrostalo -hankkeelle

Jätkäsaari
19. joulukuuta 2018
Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy / Anders Portman

Jätkäsaareen vuonna 2017 valmistuneelle TA-yhtiöiden Vihreistä vihrein -asuntokohteelle on myönnetty pohjoismainen The Scandinavian Green Roof Award 2018 -palkinto.

Vihreistä vihrein -kerrostalokorttelissa on yhteensä 121 asumisoikeus- ja vuokra-asuntoa. Lisäksi rakennuksessa on 2 256 neliömetriä viherkattoa ja kattopuutarhaa. Kattopuutarha muodostuu kuudesta erityyppisestä alueesta. Rakennusta peittää viherjulkisivu. Hankkeessa tutkitaan kasvijulkisivujen ja viherkattojen rakenteellisia vaikutuksia ja niiden toiminnallisuutta osana rakennusta.

 Antti Pulkkinen

Palkintolautakunnan mukaan Vihreistä vihrein -hanke asettaa lähtötason tulevaisuuden kaupunkivihreyttämiselle. Se on monia muita rakennushankkeita kunnianhimoisempi, koska siinä kattopuutarhat yhdistyvät eri toiminnallisuuksiin ja tavoitteisiin.

Viherkatot ovat tärkeitä elementtejä tiiviissä kaupunginrakenteessa sekä virkistysarvonsa vuoksi että hulevesien ja ilmastonmuutoksen hallinnan välineenä. Vuosittainen palkinto jaetaan innostamaan omistajia, suunnittelijoita ja rakennuttajia pyrkimään laatuun.

 Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy

Vihreistä vihrein on yksi Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman hankkeista. Kolmisenkymmentä hanketta tähän mennessä sisältävän ohjelman  tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja.

Vihreistä vihrein sijaitsee Jätkäsaaressa osoitteessa Länsisatamankatu 36/Hyväntoivonkatu 4.

Lisätietoa Kehittyvä kerrostalo -ohjelmasta