Koskelan sairaalan alueen katuja remontoidaan

Esikaupungit
24. tammikuuta 2019

Koskelan sairaala-alueen katujen rakentamisen ensimmäinen vaihe on alkanut. Työt on aloitettu vesihuoltotöillä Kunnalliskodintien ja Koskelantien risteyksestä. Siitä työt etenevät Kunnalliskodintietä pitkin Antti Korpin tielle.

Myöhemmin keväällä aloitetaan Kappelinkulun rakentaminen. Tämä sairaala-alueen sisällä oleva katuyhteys lähtee pohjoiseen Koskelantien ja Valtimontien risteyksestä. Lopulta Kappelinkulun ja Kunnalliskodintien työmaat yhdistyvät.

Kunnalliskodintien peruskorjauksessa katu ja sen kunnallistekniikka rakennetaan valmiiksi välillä Antti Korpintie–Koskelantie. Vesijohdot ja hulevesiviemärit uusitaan. Ajoradat, jalkakäytävät ja pyörätiet, reunakivet, risteysalueet ja katuvalaistus uusitaan. Urakkaan kuuluvat myös Antti Korpin tien eteläosan rakentaminen sekä Kappelinkulun jalankulku- ja pyörätien rakentaminen.

Ensimmäinen työvaihe kestää syyskuun loppuun, jonka jälkeen aloitetaan mm. Kunnalliskodintien loppuosan rakentaminen Käpyläntielle asti sekä Paviljonkikujan ja Hospitaalinkulun rakentamisen.

Katurakentaminen tehdään mahdollisimman ripeästi koska sairaala-alueen Koskelantien puoleisella sivulla alkaa asuintalorakentaminen jo tulevana kesänä. Käpyläntien puolella asuntorakentaminen alkaa mahdollisesti loppuvuonna.

Katurakentamisen urakoitsijana on Helsingin kaupungin Stara.

Urakka-alue rajattuna karttapohjalle >>

Lisätietoja:

rakentaminen:
vastaava työnjohtaja Henri Koskelainen (paikalla 28.1.->, sijainen Akseli Nieminen, 09 310 29673 )
Helsingin kaupungin Stara
puh. 09 310 39207
etunimi.sukunimi@hel.fi

rakennuttaminen:
projektipäällikkö Juhani Jaatinen
kaupunkiympäristön toimiala
puh. 09 310 70693
juhani.jaatinen@hel.fi