Jätkäsaareen etsitään uusia liikkumisen ratkaisuja - kokeiluhaku on auki

Jätkäsaari
28. tammikuuta 2019
Raitiovaunu Jätkäsaaressa. Kuva: Antti Pulkkinen.

Forum Virium Helsinki etsii uusia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden tarpeisiin nopeilla kokeiluilla. Kokeiluhaku (tarjouspyyntö) on avoinna 3.3.2019 asti ja jaossa on 70 000 euroa.

Kokeilut ovat osa Perille asti -hanketta, jossa haetaan uudenlaisia liikkumisen palveluja ja ratkaisuja matkailijoiden, asukkaiden ja työssäkävijöiden käyttöön Helsingissä, Vantaalla ja Espoossa. Nyt avautunut tarjouspyyntö keskittyy Helsingissä Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen helpottamiseen ja liikenteen haittojen vähentämiseen.

Nopeita kokeiluja asukkaiden tarpeisiin

Hankinnan kohteena ovat kokeilut, jotka tarjoavat käytännön ratkaisuja Jätkäsaaren asukkaiden liikkumisen haasteisiin ja/tai vähentävät ruuhkia, päästöjä tai muita liikenteen haittavaikutuksia. Kokeilujen toivottu sisältö ja muoto on kuvattu tarjouspyynnöissä, jotka löytyvät alta.

Forum Virium Helsinki hakee kokeiluja kolmeen teemaan, joista jokaisesta avautuu oma tarjouspyyntönsä:

A) Innovatiiviset liikkumis- ja kuljetuspalvelut (1-2 kokeilua, á max. 20 000 €)
B) Yhteiskäyttöiset kulkuvälineet (1-2 kokeilua, á max. 10 000 €)
C) Liikenneturvallisuus ja haittojen vähentäminen (1-2 kokeilua, max.15 000 €)

Kokeiluja valitaan toteutukseen yhteensä enintään viisi kappaletta. Yhden kokeilun hinta on teemasta riippuen enintään 10 000 – 20 000 euroa (alv. 0%). Kokeiluhankintojen arvo on yhteensä enintään 70 000 euroa (alv. 0%).

Tarjouspyyntö on suunnattu uudenlaisia liikkumispalveluja ja -ratkaisuja tarjoaville yrityksille ja muille toimijoille. Useampi toimija voi myös yhdessä tarjota kokeilua.

Perille asti -hankkeen asiantuntijaraati valitsee kokeilut. Kokeilut käynnistyvät keväällä ja yhden kokeilun kesto on 3-6 kuukautta.

Jätkäsaaren kokeilu- ja kehittämisalusta tarjoaa yrityksille konkreettisen kokeiluympäristön uusien palvelujen ja tuotteiden testaamiseen. Asukkaiden kanssa kokeiltavista palveluista saadaan aitoa käyttäjäpalautetta, oppeja ja käytännön kokemuksia. Forum Virium Helsinki auttaa kokeilujen toteuttamisessa ja tarjoaa yhteistyöverkostonsa kokeilijoiden käyttöön. Kokeiluista viestitään Forum Virium Helsingin kanavissa.

Tarjoa kokeilua

Kokeilua tarjotaan Forum Virium Helsingin sähköisellä lomakkeella. Tarjouspyynnöt ja -lomake löytyvät alla olevien linkkien kautta.

Tarjouspyyntö –  A. Innovatiiviset liikkumis- ja kuljetuspalvelut 

Tarjouspyyntö – B. Kulkuvälineiden yhteiskäyttö 

Tarjouspyyntö – C. Liikenneturvallisuus ja haittojen vähentäminen

Sähköinen tarjouslomake

Tarjouspyyntö on avoinna 3.3.2019 klo 23.59 asti. Määräaikana saadut tarjoukset arvioidaan tarjouspyynnön mukaisesti ja siinä kuvattujen kriteerien perusteella.

Lisätietoja

Tarjouspyynnöstä järjestetään infotilaisuus 6.2.2019 klo 9.00-11.00 Clarion Hotel Helsingissä (Tyynenmerenkatu 2, Helsinki). Ilmoittaudu mukaan tämän linkin kautta.

Tarjouspyyntöön liittyen on mahdollista sopia yrityskohtainen tapaaminen, jossa tarkastellaan ratkaisua Jätkäsaaren toimintaympäristön näkökulmasta. Tapaamiset järjestetään Helsingissä 14.- 15.2.2019. Ajan voi varata etukäteen 12.2.2019 mennessä sähköpostitse (ville.nousiainen@forumvirium.fi). Aikaa on käytettävissä 30 min / yritys. Tapaamiset ovat luottamuksellisia eivätkä ne vaikuta tarjousten arviointiin.

Perille asti -hanke saa rahoitusta Euroopan aluekehitysrahastosta osana 6Aika-strategiaa. Rahoituksen myöntää Uudenmaan liitto. Hanke toteutetaan vuosina 2017-2019.