Kaupunginhallitus varasi Jätkäsaaresta paikan jalkapallohallille

Jätkäsaari
29. tammikuuta 2019

Kaupunginhallitus varasi Länsisataman alueelle rakennettavasta Jätkäsaaren liikuntapuistosta maa-alueen Pallo-Pojat Juniorit ry:lle tekonurmikentän ja ylipainerakenteisen jalkapallohallin suunnittelua varten.

Jätkäsaaren liikuntapuistoon sijoittuva täysikokoinen, ympärivuotinen jalkapallohalli tulee parantamaan jalkapallon talviharjoitteluolosuhteita merkittävästi. Palloliiton Helsingin piirin olosuhdetutkimus osoittaa, että suhteessa jalkapallon harrastajamääriin tekonurmikentille on tarvetta erityisesti läntisessä kantakaupungissa.

Jätkäsaaren liikuntapuisto on rakenteilla ja sen ensimmäinen tekonurmikenttä valmistuu kesällä 2019. Varattavalle alueelle suunnitellun toisen kentän perusrakenteet ovat arvion mukaan keväällä 2020 sellaisessa kunnossa, että paikalle voidaan rakentaa tekonurmikenttä ja sijoittaa ylipainerakenteinen jalkapallohalli.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen 28.1. päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa. Kaupunginhallituksen kaikki päätösasiakirjat löytyvät täältä.