Perjantaina kadettikoulutus 100 vuotta -juhlaparaati Senaatintorilla – muutoksia liikenteeseen

Keskusta
31. tammikuuta 2019

Perjantaina 1. helmikuuta järjestetään kello 10 alkaen ItsenäisenSuomen kadettikoulutus 100 vuotta -juhlavuoden juhlaparaati ja ohimarssiSenaatintorilla. Paraatia pääsee seuraamaan Tuomiokirkon portailta jaSenaatintorilta.

Alueella liikkumista rajoitetaan ja raitioliikenne kulkee poikkeusreiteillä perjantaiaamupäivänä noin kello 9.30–11.30 keskustassa juhlaparaatin takia.

Poikkeuksen aikana Aleksanterinkadulla, Kruununhaassa,Katajanokalla ja Olympiaterminaalilla ei ole lainkaan raitiovaunuliikennettä.Bussit 4X ja 5X korvaavat raitiovaunuilta ajamatta jäävää osuuttaMannerheimintien, Kruununhaan ja Katajanokan välillä.

Mannerheimintien ja Katajanokan välinen osuus korvataanbusseilla 4X ja 5X, jotka lähtevät Postitalon pysäkiltä (laituri 55, H2038)Sokoksen edestä Postikadulta.

Linjojen 4X ja 5X reitti kulkee seuraavia katuja pitkin:Postikatu–Asema-aukio–Kaivokatu–Kaisaniemenkatu–Liisankatu–Pohjoisranta–Kanavakatu–Satamakatu–Kruunuvuorenkatu.Linja 4X liikennöi Merisotilaantorille, linja 5X Katajanokan terminaalille.

Linja 7 ajaa suoraan Kaisaniemenkadun kautta, ja Kruununhaanreittiosuus jää ajamatta.

Linjalta 7 jäävät ajamatta seuraavat pysäkit: Mikonkatu,Aleksanterinkatu, Senaatintori, Hallituskatu, Kansallisarkisto, Snellmaninkatu

Senaatintorin alueella on pysäköintikielto ja rajoitettuliikenne perjantaina 1. helmikuuta kello 9.30−11.30. Erityisjärjestelytkoskevat Aleksanterinkadun ja Kirkkokadun sekä Snellmaninkadun ja Unioninkadunväliin jäävää aluetta. Lisäksi rajoitus koskee Snellmaninkatua Kirkkokadun jaRauhankadun välissä, Säätytalon edessä.

Raitiolinjojen poikkeusreiteistä terkemmin:
HSL