Tule kuulemaan ja keskustelemaan tulevaisuuden Itä-Helsingistä 15.3.

Uutta Helsinkiä
13. maaliskuuta 2019

Uutta Itä-Helsinkiä -tapahtuma perjantaina 15. maaliskuuta klo 15–19 Itäkeskuksen Stoassa kokoaa yhteen itäisen ja kaakkoisen Helsingin ajankohtaiset asemakaavat ja hankkeet. Tapahtumassa Helsingin kaupungin asiantuntijat pitävät lyhyitä tietoiskuja ja infopisteillä voi kysyä omaa kaupunginosaa koskevista asioista. Tilaisuudessa esitellään Itäkeskuksen ympäristöä koskeva kansainvälinen arkkitehtikilpailu.

Itä-Helsinkiin on suunnitteilla kymmeniä hankkeita yksittäisten rakennusten muutoksista aina isoihin alueellisiin kokonaisuuksiin.

"Herttoniemi, Itäkeskus, Mellunkylä, Laajasalo, Vuosaari - oikeastaan kaikkialla tapahtuu. Paikalle kannattaa tulla, sillä kaikki itäistä Helsinkiä koskeva tieto on nyt saatavilla yhdellä kertaa", kuvailee Itäisen alueyksikön päällikkö Anri Linden.

Tapahtumassa tiedotetaan myös tulevasta Itä-Helsingin keskusta -kilpailusta, joka on Itäkeskuksen ympäristöä koskeva kansainvälinen arkkitehtikilpailu.

"Voit vaikuttaa kilpailun tavoitteisiin ja kilpailuohjelmaan osallistumalla sitä koskevaan pienimuotoiseen työpajaan", vinkkaa Linden.

Tilaisuuden avaa apulaispormestari Anni Sinnemäki. Lyhyissä tietoiskuissa asiantuntijat kertovat mm. Itäisen Helsingin visiosta, ajankohtaisista kaavoista ja raideliikenteestä. Myös Laajasalon suunnitelmista, Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteista sekä Mellunkylän kaupunkiuudistuksesta on tiiviit esitykset.

Kysy oman kaupunginosan asioista infopisteillä

Suunnittelijat päivystävät infopisteillä, ja heiltä voi kysyä tarkemmin omasta asuinalueesta. Infopisteet on jaettu kaupunginosittain, jolloin tieto löytyy helposti.

Tapahtumassa on esillä myös useampi asemakaavan laadinnan aloittava osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS), ja niistä on mahdollista keskustella kunkin hankkeen suunnittelijan kanssa. Suunnitelmiin pääsee tutustumaan osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat

Paikalla on asemakaavoittajien lisäksi kaupungin liikennesuunnittelijoita kertomassa ajankohtaisista katu- ja liikennesuunnitelmista. Tietoa on myös pyöräilijöille suunnitteilla olevasta Itäbaanasta. HSL on paikalla kertomassa vyöhykeuudistuksesta sekä kaupunkipyöristä ja Vuosaaren potkulautapilotista.

Tapahtuman tiedot

Uutta Itä-Helsinkiä -tapahtuma perjantaina 15.3.2019 klo 15–19 Kulttuurikeskus Stoan aulassa, Turunlinnantie 1, Helsinki
Tapahtuman verkkosivu: www.hel.fi/uuttaitahelsinkia

Ohjelma

  • Anni Sinnemäki avaa tapahtuman klo 15
  • Asiantuntijoiden tietoiskut kello 15 ja 17.30
  • Infopisteillä suunnittelijat tavattavissa

Uutta Itä-Helsinkiä -tapahtumassa on esillä asemakaavan laadinnan aloittava osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) seuraavista hankkeista:

  • Sorvaajankatu 20
  • Gotlannikatu 1–3
  • Kauppamyllyntien ympäristö
  • Kulosaaren yhteiskoulu
  • Mellunmäen keskus

Lisäksi nähtävillä on Jollaksen, Kontulan täydennysrakentamisen ja Länsi-Herttoniemen täydennysrakentamisen suunnitteluperiaatteet. Tapahtumassa kerrotaan myös Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteista ja työn aloittavasta karttakyselystä.