Itä-Helsingin keskustasta kansainvälinen ideakilpailu

Esikaupungit
15. maaliskuuta 2019

Itäkeskuksen alueen ja Puotilan metroaseman seudun suunnitteluun etsitään innostavia, innovatiivisia ja ilmastonmuutoksen hillintää tukevia ehdotuksia ideakilpailulla.

– Tavoitteena on luoda lisää urbaania kaupunkia Itä-Helsingin tärkeimpään joukkoliikenne- ja palvelukeskittymään ja muuttaa alue läpikulkukeskuksesta aamusta yöhön eloisaksi kaupunkikeskustaksi. Tavoitteen voi tiivistää sloganiin "ItäkeskuksestaItä-Helsingin keskusta", kertoo arkkitehti Mikko Näveri Helsingin kaupungilta.

Kilpailusta saatavia ehdotuksia hyödynnetään alueen jatkosuunnittelussa sekä rakentamisen pohjana. 

Alustava suunnittelualue 

Ideakilpailun alustava suunnittelualue on laaja ja kattaa Itäkeskuksen keskeisimmät alueet ja myös Puotilan metroaseman seudun.

– Uudessa vuonna 2018 voimaan tulleessa yleiskaavassa suunnittelualue on merkitty kokonaan keskusta-alueeksi. Alue on jo nykyisellään merkittävä keskus ja kauppojen keskittymä, mutta parantamisen varaa on vielä paljon esimerkiksi rakennustehokkuudessa, asukasmäärässä ja kävelypainotteisessa ympäristössä, sanoo Mikko Näveri.

Onko sinulla idea taikommentti? – Kerro se kilpailun verkkosivulla

Ideakilpailun lähtökohtia ja tavoitteita voi kommentoida kilpailun verkkosivulla osoitteessa http://www.itahelsinginkeskusta.com/. Lisäksi lähtökohtia voi kommentoida Uutta Itä-Helsinkiä tapahtumassa 15.3., jossa kilpailua esitellään. Kerätyt kommentit ja ideat huomioidaan kilpailuohjelmaa laadittaessa. 

Kommentointi verkossa on auki 15.4.2019 asti.

Ideakilpailu on kaikille avoin yleinen ja kansainvälinen arkkitehtuurikilpailu, jonka ensimmäinen vaihe alkaa kesäkuussa 2019. Kilpailun tulos julkaistaan alustavasti syksyllä 2020. Kilpailuun voivat osallistua yksittäiset henkilöt ja työryhmät.

Kilpailun verkkosivut: http://www.itahelsinginkeskusta.com/