Tuhansia ideoita Malmin keskustan tulevaisuudesta

Uutta Helsinkiä
08. huhtikuuta 2019

Malmin keskusta on asukkailleen rakas ja tärkeä paikka, jonka tulevaisuudesta annettiin runsain mitoin palautetta verkkokyselyssä. Kyselyn tulokset ovat esillä Malmitalolla näyttelyssä 6.–18. huhtikuuta, ja asukkaiden ideoita kerätään keskustelutilaisuudessa 11. huhtikuuta Malmitalolla.

Kaavoitustyön pohjaksi järjestetty ”Malmin keskusta huomenna” –kysely oli avoinna viime vuoden lopussa. Karttakyselyyn vastasi 1155 kaupunkilaista. Kartalle merkittyjä vastauksia kertyi kaikkiaan lähes 6800.

Malmin aseman seutu sekä Ylä-Malmin ja Ala-Malmin torien väliin jäävä akseli ovat alueen sykkivä sydän, joka kirvoitti vastaajilta palautetta sekä hyvässä että pahassa.

”Vastaajat arvostivat Malmilla tällä hetkellä olevia hyviä joukkoliikenneyhteyksiä ja palveluja. Parannusta toivottiin puolestaan alueen siisteyteen ja turvallisuuteen. Tulevaisuuden Malmin visioitiin olevan viihtyisä, siisti ja vehreä - monipuolinen, eläväinen ja kaunis keskus kaikille kaupunkilaisille”, kertoo arkkitehti Antti Mentula, ja kiittää kaikkia vastaajia.                           

Tervetuloa näyttelyyn6.–18.4. ja keskusteluun 11.4. Malmitalolle

Kyselyn tulokset ovat esillä Malmitalolla näyttelyssä 6.–18. huhtikuuta. Kevyt versio näyttelystä on esillä jo huhtikuun ensimmäisestä päivästä lähtien. Suunnittelijat ovat tavattavissa ja mukana keskustelutilaisuudessa 11. huhtikuuta kello 17.30 alkaen Malmitalolla. Kyselyn tuloksista kerätään asukkaiden ajatuksia keskustelemalla niistä ryhmissä.

Suunnittelijat ovat mukana myös Malmin päivässä lauantaina 18. päivä toukokuuta kertomassa kyselystä ja talven aikana edenneistä suunnitelmista.

Sparrausryhmäkiinnosti yli 80 malmilaista

Karttakyselyn yhteydessä kiinnostuneet vastaajat saattoivat ilmoittautua myös suunnittelua sparraavaan ryhmään. Ryhmä pohtii suunnittelijoiden kanssa muun muassa Malmin keskustan tulevaisuutta.

”Halukkaita ilmoittautui yli 80, joista mukaan voitiin ottaa 15 osallistujaa, sanoo vuorovaikutussuunnittelija Tiina Antila-Lehtonen. Mukana on monipuolinen joukko Malmilla ja naapurialueilla asuvia kaupunkilaisia.

Malmin keskustan suunnittelusta tietoa ja uutiskirjeen tilaus verkossa

Kuva: Salvia-Design