Jätkäsaaren puistorakentaminen etenee – Hyväntoivonpuiston pohjoisosa rakennusvuorossa seuraavana

Jätkäsaari
18. huhtikuuta 2019

Kevät tulee ja kohta on sään puolesta miellyttävämpää viettää enenevässä määrin aikaa puistoissa. Jätkäsaaren puistot, samoin kuin muutkin liikunta-alueet, toteutetaan kokonaisuudessaan käytettävissä olevilla kaupungin investointimäärärahoilla. Länsisataman, Kalasataman, Kamppi-Töölönlahden, Kruunuvuorenrannan, Pasilan ja Kuninkaankolmion puistoihin on yhteensä vuosittain varattu noin 3,75 – 8,4 miljoonaa euroa. Länsisataman alueelle eli käytännössä Jätkäsaareen on osoitettu puisto- ja liikuntarakentamiseen määrärahoja viime vuosina eniten kaikista uusista alueista.

Hyväntoivonpuiston pohjoisosan viher- ja puistorakentamiseen sekä Jätkäsaaren liikuntapuiston kustannukset vievät pääosin seuraavan kahden vuoden puistorakentamismäärärahat eli noin neljä miljoonaa euroa vuodessa. Viheraluepalveluiden tasainen toteutus eri puolilla Jätkäsaarta on tavoitteena, mutta kaikkien puistojen viimeistely samaan aikaan ei ole käytännössä mahdollista. Oheisesta kartasta näet kaikki Jätkäsaaren puistojen urakat sekä niiden vaiheet. Valmiina ovat jo Selkämerenpuiston peruskorjaus sekä Saukonpaadenpuiston ja Hyväntoivonpuiston pohjoisosan ensimmäiset vaiheet. Jätkäsaaren liikuntapuiston rakentamisen ensimmäinen vaihe on parhaillaan meneillään ja Hyväntoivonpuiston pohjoisosan jatkourakka on myös käynnistynyt keväällä 2019.

Aikatauluttamatta ovat vielä Poseidoninpuiston, Tritoninpuiston ja rantapuistovyöhykkeiden rakentaminen. Avoinna on myös Hyväntoivonpuiston eteläosan varsinaisen viherrakentamisen tarkka aikataulu.