Kruunuvuorenrannan liikennejärjestelyt ja joukkoliikenneyhteydet paranevat rakentamisen edetessä

Kruunuvuorenranta
07. toukokuuta 2019
Kruunuvuorenranta. Kuva: Lauri Rotko

Kruunuvuorenrantaa rakennetaan vilkkaasti, mikä tuo mukanaan parannuksia myös pysäköintiin ja liikkumiseen. Jotta kasvavan kaupungin liikenne säilyy toimivana, on yhä useammat matkat tehtävä joukkoliikenteellä, kävellen ja pyörällä. Kaudella 2019 kaupunkipyöräjärjestelmä laajeneekin itäiseen Helsinkiin ja myös Kruunuvuorenrantaan on tullut kaupunkipyöräasemia.

Kaupunki pyrkii tarjoamaan myös joustavia pysäköintimahdollisuuksia asukkaiden käyttöön. Pysäköintihalleista voi hankkia omia tai väliaikaisia autopaikkoja ja alueen valmistuttua pysäköintipaikkoja löytyy myös taloyhtiöiden tonteilta. Vieras- ja asiointipysäköintipaikkoja on tällä hetkellä joidenkin katujen varsilla, minkä lisäksi tilapäisiä pysäköintipaikkoja voidaan järjestää rakentamattomille tonteille.

Kruunuvuorenrannan joukkoliikenteen bussiyhteyksiä on kehitetty ja kehitetään edelleen sitä mukaa, kun uusia asukkaita muuttaa alueelle. Linjoja ja niiden aikatauluja on muokattu lisääntyneen kysynnän ja saadun asukaspalautteen pohjalta. Tulevaisuudessa Kruunusillat-pikaraitiotie yhdistää Kruunuvuorenrannan ja kantakaupungin toisiinsa. Sen aloittaessa liikennöinnin aikaisintaan 2026 Kruunuvuorenrannasta pääsee Helsingin keskustaan jopa 15 minuutissa.

Lue lisää Kruunuvuorenrannan asukastiedotteesta