Malmin asema matkalla fiksuksi

Malmin lentokentän alue
08. toukokuuta 2019

 

Asemanseudut ovat suurten ihmisvirtojen, asumisen ja liikkumisen keskittymiä, joissa on paljon mahdollisuuksia uusillekin palveluratkaisuille. Malmin asema on mukana Fiksu Assa -tapahtumassa, jossa esitellään uusia, ilmastofiksuja arjen palveluita. Tapahtuma on osa laajempaa Fiksu Assa -hanketta.

Malmin aseman Fiksu Assa -tapahtumassa torstaista lauantaihin 16.–18. toukokuuta on mahdollista muun muassa tehdä omia töitä asemalla co-working -tilassa, tutustua taakkapyöräpalvelu Zygä Oy:n toimintaan, testata sähköpyörää, tutustua Suomen Aurinkotekniikka Oy:n pientalojen aurinkosähkövoimaloihin sekä tutustua lähi- ja luomuruoan pientuottajien tarjontaan. Tapahtumassa voi myös kokeilla onneaan ja voittaa leffalippuja ideoimalla uusia palveluja asemalle sekä tutustua Malmin keskustan visiotyöhön ja tavata alueen suunnittelijoita.

Malmin asema on kohteena myös 17. toukokuuta 2019 saakka käynnissä olevassa innovaatiokilpailussa, jolla haetaan uusia ideoita helpottamaan kestävää arkea ja lisäämään asemanseutujen ja raideliikenteen käyttöä ja vetovoimaisuutta. Tavoitteena on löytää kilpailusta ratkaisuja, joissa on laajempaakin liiketoimintapotentiaalia ja jotka ovat hyödynnettävissä myös muilla asemanseuduilla. Pääkaupunkiseudulla yksistään on noin 60 asemaa.

Fiksu Assa -tapahtuma Malmin asemalla:

Torstaina 16.5. kello 12–17
Perjantaina 17.5. kello 12–17
Lauantaina Ala-Malmin torilla kello 10–15

Malmin aseman Fiksu Assa -ohjelma 16.–18.5. PDF

Lisätietoa Fiksu Assa -hankkeesta

Lisätietoa asemanseutujen innovaatiokilpailusta

Fiksu Assa – Asemanseudut uusien vähähiilisten liiketoimintakonseptien kehitysalustana -hankkeen tavoitteena on tuoda uusia vähähiilisiä palveluita asemille. Hanke on kaksivuotinen ja kestää 31.8.2020 asti. Koordinoijana toimii Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY ja toteuttajina ovat Helsingin kaupunki, Espoon kaupunki, Vantaan kaupunki, Hämeenlinnan kaupunki ja Riihimäen Tilat ja Kehitys Oy. Hanke toimii tiiviissä yhteistyössä Suomen Kasvukäytävä -verkoston kanssa. Hanke toteutetaan yhteistyössä asemanseutujen kehittämisverkoston kanssa, johon kuuluu ympäristöministeriö, Liikennevirasto, MAL-verkosto, Sitra, HSL ja muita toimijoita. Hanke saa ylimaakunnallista rahoitusta EAKR-ohjelmasta. Rahoittajana toimii Uudenmaan liitto. Hanke on osa HSY:n vähähiilisten asemanseutujen kehittämistä ja yhteiseurooppalaisen SMART-MR -hankkeen toteuttamista.