Tapahtumien viikonloppu Mellunkylässä 17.-19. toukokuuta

Esikaupungit
14. toukokuuta 2019
Kuva: Marja Väänänen

Mellunkylän alueella järjestetään varsinainen tapahtumien SUPERviikonloppu 17.-19.5. Viikonloppu käynnistyy perjantaiaamusta Kurkimäen lastenfestari Kurkijameilla (ent. Skidirock). Iso ja kansainvälinen Kontula Electronic -festivaali starttaa perjantai-iltana ja on käynnissä aina sunnuntai iltaan asti. Kontula Electronicin yhteydessä vietetään myös Kostinkallion puiston avajaisia lauantai-iltapäivänä. Sunnuntaina Vesalan alue täyttyy myyntikojuista Vesalan Pihakirppis -tapahtuman yhteydessä. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia.

Kurkijamit 17.5. Kurkimäen leikkipuistossa

Kurkijamit on toukokuinen lastentapahtuma, jonka ohjelma on suunnattu perheille, päiväkodeille sekä ala-asteikäisille lapsille. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään perjantaina 17.5. klo 9-12. Tapahtumassa ovat mukana mm. Wimmaralli, Maltti ja Valtti, Kidols, Keinutien ala-asteen kuoro ja Faso Kan. Päälavan ohjelman lisäksi mm. kierrätyskeskuksen Rojupöhö-nukketeatteri, tatuointipiste, kasvomaalausta, lähiöliikuntaa, keppihevosrata, kuvauspiste, säbätutka, askartelua, liikennekaupunki, kahvila, grillimakkaraa, metrilakua. Tapahtuman järjestävät alueen toimijat yhdessä. Tapahtuma on maksuton ja päihteetön. Osoite: Karpalokuja 7 A. Lisätietoja facebookista!

Kontula Electronic 17.5.-19.5.

Kontula Electronic tuo itäiseen kulttuurilähiöön suuren määrän esiintyjiä ja taidetta yli genre-, maa- tai tyylirajojen. Kokeellinen elektroninen musiikki soi niin baareissa, uimahallissa, kirkossa kuin 1960-luvun utopistisen ostarin ulkorakenteissakin. Kontula Electronic järjestetään jo neljättä kertaa Kontulan ostoskeskuksen ympäristössä. Suurin osa tapahtumista on maksuttomia. Lisätietoa Kontula Electronicin ohjelmasta, aikatauluista ja lipuista.

Tapahtuman yhteydessä vietetään myös ostarin vieressä sijaitsevan Kostinkallion asukaspuiston avajaisia lauantaina 18.5. klo 14-16. Ohjelmassa mm. Nukketeatteri Kuuma Ankanpoikanen, DJ Njassa ja Strongbows -jousiyhtye. Samanaikaisesti puiston alla sijaitsevassa skeittihallissa järjestetään mm. Nuorten Spoken Word -työpaja. Myöhemmin illalla (klo 19-23) skeittihallissa esiintyy Turun Syntetisaattoriseura.

Kontula Electronicin yhteydessä järjestetään myös KontulaAreena – yhteiskunnallista keskustelutapahtuma ilman pönötystä. Kaikkiaan keskusteluja, työpajoja ja esityksellisiä dialogeja järjestetään lauantaina 18.5. kuusi. Ensimmäinen keskustelu alkaa kello 12.00 ja viimeinen päättyy kello 18.30.
Lisätietoja ohjelmasta

Vesalan Pihakirppis 19.5. Vesalassa

Vesalan Pihakirppistapahtuma on kasvanut vuosien varrella yhdeksi pääkaupunkiseudun suurimmaksi pihakirppistapahtumaksi. Tänä vuonna myyntikojuja on ainakin yli 60 osoitteessa, ja myyntipöytiä on yli 100. Myynnissä on mm. lastenvaatteita, leluja, pelejä, astioita ja urheiluvälineitä. Myyntiaika on sunnuntaina klo 10-15 välillä.

Vesalan pientaloalueelle on helppo tulla julkisilla liikennevälineillä: Kontulan metroasemalta pääsee bussilla 94A Kotikonnuntien päätepysäkille, bussi 94 vie puolestaan Kontulankaaren päätepysäkille ja bussilla 95 pääsee Kontulan Nesteen viereiselle pysäkille Koskenhaantielle. Myös Mellunmäen Metroaseman kautta pääsee hyvin kirppisalueelle. Alueen laajuudesta johtuen polkupyörä on ympäristöystävällisin ja nopein liikkumisväline alueella, mutta myös jalkaisinkin ehtii nähdä paljon eikä autoilukaan ole kiellettyä alueella.

Kartan tapahtuma-alueesta voi tulostaa ennen tapahtumapäivää Vesalan Pienkiinteistöyhdistys ry:n facebook- sivuilta.

 

Tarkistathan viimeisimmät ohjelmatiedot tapahtumien omilta sivuilta!