Kaasuputkityöt alkavat Patolassa ja Maunulassa – Suursuonlaidalta kaadetaan puita

Esikaupungit
15. toukokuuta 2019
Maunulan terveyskeskus. Kuva: Anni Tirri

Maakaasun siirtoputken rakentamiseen liittyvät valmistelevat työt alkavat toukokuun puolivälissä Patolassa. Kivipadonpuiston hiekkakentälle perustetaan työmaatukikohta ja putkivarasto. Kenttä on työmaan käytössä vuoden 2020 loppuun asti.

Toukokuun lopulla työt alkavat myös Maunulassa Suursuonlaidalla. Kadun varresta joudutaan kaatamaan kymmenkunta puuta rakennustöiden alta. Kaadettavat puut ovat pääosin Suursuon sairaalan, Maunulan terveyskeskuksen ja sosiaalikeskuksen tonteilla.

Kaasuputken rakennustyöt liittyvät uuteen asuinrakentamiseen, jota on suunniteltu Pirkkolantien, Pirjontien ja Käskynhaltijantien varteen. Lisäksi Suursuonlaitaan on tulossa uusi päiväkoti. Alueella on alkamassa myös Raide-Jokeri-pikaraitiotien rakentaminen. Uusi rakentaminen edellyttää nykyisen kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtämistä paikkaan, jossa niiden käyttö ja huolto on jatkossakin mahdollista. Kaasuputkea pitää siirtää myös, jotta suojaetäisyydet uusiin rakennuksiin täyttyvät. Esimerkiksi Suursuonlaidan uutta päiväkotia ei voida ottaa käyttöön ennen kuin vanha kaasuputki on poistettu käytöstä.

Patolassa kaasuputken rakentaminen edellyttää noin 12 metriä leveän työalueen raivaamista metsään. Myös Henrik Sohlbergin puistosta ja Itsenäisyydenpuistosta joudutaan kaatamaan joitakin puita rakennustöiden takia. Puiden kaataminen Patolan metsässä ja puistoissa tehdään elokuussa.

Kunnallistekniikan siirtotyöt ovat alkaneet Pirkkolantiellä jo alkuvuodesta. Kaikki kaasuputken ja muun kunnallistekniikan siirtoon liittyvät työt ovat valmiita syksyllä 2020. Töistä vastaa Helsingin kaupunki. Kaasuputken siirrosta vastaa Gasum. Tietoa työstä on koottu verkkosivuille osoitteeseen hel.fi/johtosiirrot.

Lisää aiheesta:

Pirkkolan, Maunulan ja Patolan johtosiirrot

Karttakuva johtosiirtojen työalueesta ja aikatauluista (pdf)