Viime vuonna valmistui 582 uutta ja 1043 peruskorjattua Hekan asuntoa

Uutta Helsinkiä
15. toukokuuta 2019
Gunillantie 16 Kruunuvuorenrannassa. Kuva: Lauri Rotko

Vuonna 2018 Hekan asuntokanta kasvoi 582 asunnolla, kun kahdeksan uutta kohdetta valmistui. Peruskorjauksesta valmistui 1043 asuntoa. Uuden rakentamiseen ja peruskorjauksiin investoitiin 242,1 miljoonaa euroa.

Helsingin uusiin kaupunginosiin, merelliseen Jätkäsaareen ja luonnon ympäröimään Kruunuvuorenrantaan, valmistui kumpaankin kaksi uutta Heka-kohdetta.  Malmille, Pukinmäkeen, Jakomäkeen ja Oulunkylään valmistui yhdet kohteet. Kaksi viimeksi mainittua on erityisasuntokohteita, joita vuokrataan sosiaali- ja terveystoimialan kautta. 

Peruskorjattuja kohteita valmistui 10. Yksi tunnetuimmista on Käpylän Käärmetalo, jonka ensimmäinen vaihe valmistui viime vuonna. Käärmetalo on suojeltu kohde, joten peruskorjauksessa kunnioitettiin tarkoin kohteen alkuperäistä tyyliä. 

Katso video

.

Heka rakentaa uutta ja ylläpitää vanhaa 

Heka investoi vuosittain tuntuvasti omistamiensa kiinteistöjen peruskorjauksiin sekä uudisrakentamiseen. Viime vuonna investointeja tehtiin yhteensä 242,1 miljoonalla eurolla. Lisäksi kiinteistöissä tehtiin pienempiä korjauksia 75,5 miljoonalla.  

Viime vuonna tehtiin investointipäätökset 11:sta uudisrakennushankkeesta, joihin valmistuu 1010 asuntoa ja joiden hankinta-arvo on 245,2 miljoonaa euroa. Peruskorjauspäätökset tehtiin kuuteen kohteeseen, joissa korjataan yhteensä 806 asuntoa. Päätettyjen peruskorjaushankkeiden hankinta-arvo on 129,1 miljoonaa euroa. 

Vuonna 2019 uusia kohteita valmistuu kahdeksan, joissa on yhteensä 734 asuntoa. 

 

Uutinen julkaistu alunperin Hekan sivuilla