Kesäksi uusia oleskelualueita ja tapahtumia Kauppatorin alueelle

Keskusta
22. toukokuuta 2019
Kauppatori Kuva: Jussi Hellsten

Nostalginen Kukkatori ja odotetut Toritanssit palaavat Kauppatorille

Helsingin Kauppatorin alue valmistautuu tulevaan kesään uusilla kokeiluilla ja tapahtumilla. Kesäkuussa kaupunkilaisten iloksi valmistuu kaksi uutta oleskelualuetta. Avajaisia vietetään Helsinki-päivänä 12.6.

Kauppatorin ja sen lähialueiden kehittämisessä on vireillä useita hankkeita. Alueen lyhyen aikavälin kehittämisestä vastaa muun muassa Torikortteleiden konseptoinnista ja kehittämisestä vastannut Helsingin Leijona Oy.

”Helsingin kaupunki tuo Kauppatorin alueelle julkisia paikkoja oleskelulle, laivojen odottelulle, eväiden syömiselle ja pienille tapahtumille. Ketterästi kehittäen ja kokeillen on myös Torikortteleita avattu ja elävöitetty viimeiset vuodet. Nyt on luontevaa kääntää katse kohti Kauppatoria”, kertoo Torikortteleiden kauppapaikkajohtaja Peggy Bauer.

"Kauppatorin alue ja kaupunkilaiset ansaitsevat parempaa. Nyt päästään etenemään konkreettisin kokeiluin ja toivottavasti harjoitus tulee osoittamaan, että pienillä muutoksilla voi tehdä lopulta paljon", toteaa Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Puinen saariryhmä ja odotetut Toritanssit rantautuvat Kauppatorille

Toinen uusista oleskelualueista sijoittuu Kauppatorin rantaan Suomenlinnan lauttaterminaalin läheisyyteen. Helsingin saaristosta inspiraationsa saanut puinen saariryhmä mahdollistaa myös pienimuotoisten tapahtumien järjestämisen.
 
Myös odotetut Toritanssit rantautuvat Kauppatorille. Kesän toritanssien sarja avataan Helsinki-päivänä 12.6. livebändin vauhdittamana, ja sen jälkeen ne toistuvat säävarauksella torstaisin klo 17.30-18.15 ainakin 8.8. saakka.

Kauppahallin rannan oleskelualue tarjoaa paikan pysähtyä

Toinen uusi oleskelualue sijoittuu kesän ajaksi Kauppahallin rantaan, Lyypekinlaiturille. Puu- ja vihermoduuleista koostuvan virkistysalueen toivotaan houkuttavan kaupunkilaisia ja turisteja laivojen bongailuun, auringon ottamiseen ja eväshetkiin.

“Uusi oleskelualue piirtää esiin Kauppahallin rannan uutena tilana, joka on aiemmin toiminut parkkipaikkana. Nyt Lyypekinlaiturilla on mahdollisuus syödä Kauppahallista ostettuja eväitä ja nauttia merituulesta. Tila mahdollistaa myös yhteistyön Kauppahallin ja sen tapahtumien kanssa”, kommentoi Torikortteleiden kehityspäällikkö Anna Pakarinen.

Nostalginen Kukkatori palaa Kauppatorille

Vielä 1900-luvun puolivälissä Kauppatorilla sijaitseva, Havis Amandan patsasta ympäröivä aukio tunnettiin vilkkaana Kukkatorina. Vuosikymmenien kuluessa perinne on hiipunut.

24.–25.5. toteutettavalla Kukkatorilla on luvassa kauneutta pursuavia kukkakojuja, Mantan kukitus, kukkapaja, musiikkia, viiniä ja laadukasta pikkupurtavaa iltatoritunnelmissa aina klo 20 saakka. Kukkatorilla on ohjelmaa myös lapsille.

Lue lisää:

Torikorttelit
Kauppatorin uusia avauksia voi seurata Facebook-ryhmässä Kauppatorin kesä
Lisää tietoa Kukkatorista
Taustaa Kauppatorin kehittämisestä