Uusi julkinen taideteos Jacob Dahlgrenilta Kalasataman Capellanaukiolle

Kalasatama
29. toukokuuta 2019

Uusi julkinen taideteos tuo väriä ja leikillisyyttä Kalasatamaan. Ruotsalaisen taiteilijan Jacob Dahlgrenin Early One Morning, Eternity Sculpture on vaaleanpunainen, kiemurteleva teräsveistos. Taiteilijan mukaan teos on kuin leikki, jossa piirretään yhtenäisellä viivalla nostamatta kynää paperista. Neljään metriin kohoava, halkaisijaltaan kymmenmetrinen veistos julkistetaan Kalasataman Capellanaukiolla Helsinki-päivänä 12. kesäkuuta.

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori julkistaa Early One Morning, Eternity Sculpture -teoksen Helsinki-päivänä 12.6. klo 14.30. Tilaisuudessa esiintyvät mm. OK:KO-yhtyeestä tunnetut saksofonisti Jarno Tikka ja kontrabasisti Mikael Saastamoinen. Taiteilija on läsnä kaikille avoimessa julkistamistilaisuudessa

Rakentuva Kalasatama lähialueineen saa tulevina vuosina runsaasti uutta julkista taidetta. Early One Morning, Eternity Sculpture on neljäs pysyvä taideteos, joka on toteutettu alueelle Helsingin kaupunginkanslian, kaupunkiympäristön toimialan ja HAM Helsingin taidemuseon yhteistyönä.

Aiemmat HAMin kokoelmissa olevat teokset Kalasatamassa ovat Riikka Purosen Harppi ja tähdet(2018), Villu Jaanisoon Kuukkeli (2016) ja Timo Heinon Veteen piirretty viiva (2014).

Teos on osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaidehanke rahoitetaan alueen rakennuttajilta perittävällä kerrosneliökohtaisella maksulla.

Lisää aiheesta:

HAM

Helsinki-päivä

Ympäristötaide valtaa Kalasataman