Liikuntapuiston nurmikenttä valmistuu syyskesällä

Jätkäsaari
14. kesäkuuta 2019

Jätkäsaaren liikuntapuiston kentällä pelataan jo syksyllä 2019 ja luistellaan ensi talvena.

Näillä näkymin Jätkäsaaren Liikuntapuiston nurmikenttää pääsee käyttämään syys- ja lokakuun vaihteessa. Liikuntapuistoa rakennetaan ja viimeistellään nyt kesällä 2019.

Puistosta tulee monipuolinen liikuntapaikka, sillä jo yksin tekonurmikenttä palvelee eri lajeja.

”Sillä voi pelata jalkapalloa, pesäpalloa ja monia muita palloilulajeja. Kentälle sopivat myös lasten ja koululaisten liikunnalliset leikit ja pelit”, Helsingin kaupungin läntisen alueyksikön päällikkö Jyrki Inkinen sanoo.

Kenttä palvelee vieressä olevan Jätkäsaaren peruskoululaisia siinä missä muitakin liikkujia ja kuntoilijoita. Liikuntapuisto varustetaan kuntoilijoille sopivilla ulkoliikuntavälineillä.

Talvella luistimilla

Liikuntapuiston kenttä, noin 64 X 100 metriä, vastaa täysimittaista jalkapallokenttää. Talvisin paikalla luistellaan.

”Luistelukenttänä se ei ole ihan yhtä pitkä kuin Brahenkenttä, mutta jopa sitä leveämpi, samaa kokoluokkaa kuin Kontulan kenttä”, Inkinen vertaa.

Yleisöluisteluvuoroissa kenttä on kaikkien kaupunkilaisten käytössä ja samalla on joitakin seuravuoroja.

Kesän 2020 käyttövuoroista nurmikentällä päätetään vasta myöhemmin eikä vielä ole tarkkaa ajankohtaa, milloin jääkenttä saadaan käyttöön.

”Jäähdytys- ja huoltotilojen rakentaminen on teknisesti vaativaa, kaikki pitää saada toimimaan ennen kuin kentän voi ottaa talvikäyttöön”, Inkinen sanoo.

Monipuolisesti lajeja

Jätkäsaaren liikuntapuisto rakennetaan vaiheittain. Nyt ensin valmistuvat  tekonurmikenttä ja tekojää lähelle peruskoulua ja Bunkkeria. Jatkossa liikuntapuisto täydentyy, kun sinne rakennetaan skeittipuisto, parkour-rata, eri lajeille pelipaikkoja ja toinen samankokoinen urheilukenttä kuin tänä vuonna valmistuva. Se kenttä voidaan kattaa kuplahalliksi ja halli toteutuu todennäköisesti seurakenttänä.

Liikuntapuisto on kaavoitettu viiden hehtaarin kokoiseksi. Valmista on tarkoitus olla vuonna 2021.

”Jätkäsaaren liikuntapuisto vahvistaa eteläisen kaupunginosien tarjontaa liikunnallisille asukkaille ja liikuntaseuroille”, Inkinen sanoo.

Teksti: Tiina Torppa. Artikkeli on julkaistu Ruoholahden Sanomien kesä-heinäkuun 2019 numerossa.