Jätkäsaaressa alkoi jo sadas rakennushanke

Jätkäsaari
25. kesäkuuta 2019
Kuva: Jätkäsaaren sadas rakenteille lähtenyt hanke on tuleva HEI Schools Jätkäsaari –päiväkoti osoitteessa Livornonkatu 6.

Viime toukokuussa Jätkäsaaressa aloitettiin jo sadas rakennushanke. Merkkipaalu saavutettiin, kun HEI Schools Jätkäsaari –päiväkodin rakentaminen käynnistyi osoitteessa Livornonkatu 6. Päiväkodin rakennuttaja on EQ Hoivakiinteistöt ja sen pääsuunnittelija on Arkkitehtitoimisto Paula Leiwo Oy.

Jätkäsaaren rakentuminen on tapahtunut varsin ripeällä tahdilla, sillä ensimmäinen uuden Jätkäsaaren rakennushanke oli vuonna 2010 rakenteille käynnistynyt Tallink Silja Oy:n pääkonttori Tyynenmerenkadulla. Pääkonttori valmistui syksyllä 2011.

Ensimmäinen Jätkäsaaren asuntohanke oli Lemminkäisen vapaarahoitteinen vuokra-asuntohanke Saukonpaadessa. Saukonpaasi onkin Jätkäsaaren osa-alueista tällä hetkellä kaikista valmein.

Sata hanketta sisältää monipuolista asuntorakentamista ja julkisia palveluita

Sadasta valmiista tai rakenteilla olevista hankkeista asuntohankkeita on yhteensä 87. Asuntohankkeet ovat olleet monipuolisia, sillä esimerkiksi Hitas-kohteita on ollut 29, Ara-vuokrakohteita 17, Aso-kohteita viisi ja opiskelija-asuntohankkeitakin kuusi. Vapaarahoitteisia asuntohankkeita on rakennettu yhteensä 30. Loput 13 hanketta ovat julkisia rakennuksia, toimitiloja ja hotelleja.

Jätkäsaarta rakennetaan yhä kovaa vauhtia Helsingin lounaiskärkeen osaksi kantakaupunkia. Tälläkin hetkellä rakentaminen on käynnissä yhteensä peräti 30 tontilla. Nyt Jätkäsaaressa asuu noin 8 300 ihmistä. Kun alue on valmis, siitä tulee koti 21 000 asukkaalle ja työpaikka 6 000 ihmiselle. Jätkäsaari valmistuu vuoteen 2030 mennessä.

Jätkäsaaren rakennushankkeiden lukumäärä on laskettu tonttikohtaisesti Facta-kuntarekisteriin kirjattujen hankkeiden tietojen perusteella. Mukaan on laskettu tavarasataman lopettamisen jälkeen eli vuoden 2009 jälkeen rakennetut talohankkeet.

Lisätietoa sadannesta hankkeesta eli HEI School Jätkäsaaresta.

Lisätietoa Jätkäsaaren rakentamisesta.