Runsaasti reittimuutoksia talviaikataulujen astuttua voimaan 12. elokuuta

Uutta Helsinkiä
08. elokuuta 2019

Talviaikataulut astuvat voimaan maanantaina 12. elokuuta Helsingin seudun liikenteen, HSL-alueella. Joukkoliikenteessä muuttuvat aikataulujen lisäksi monet reitit ja pysäkkien nimet. Osa U-linjoista siirtyy talviaikatauluihin jo torstaina 8. elokuuta. Myös osa koululaislinjoista aloittaa liikenteen jo 8. elokuuta alkaen. Ajankohtaiset reitit ja aikataulut löytyvät aina Reittioppaasta.

Koko kesän poikkeusreitillä olleet raitiovaunulinjat 2 ja 7 sekä lyhyemmän ajan poikkeusreitillä ollut linja 9 palaavat Pasilaan. Korvaava bussi 2X lakkaa kulkemasta ja linjat 2 ja 7 ajavat taas Länsi-Pasilaan ja linja 9 ajaa taas normaalia reittiään Pasilan asemalle. Samalla linjan 7 uusi reitti tulee voimaan.

Linjan 1 poikkeusreitti Kolmikulmaan jatkuu 29. syyskuuta asti.

Lisää oransseja busseja — tiheää palvelua Pasilan tason poikittaisliikenteessä

Oransseja busseja tulee enemmän näkymään Helsingissä ja Espoossa, kun bussilinjat 58 ja 551 muuttuvat runkolinjoiksi 500 ja 510. Uudet runkolinjat tarjoavat tiheää palvelua Pasilan tason poikittaisliikenteessä.

Laiturien numerot vaihtuvat Pasilan asemalla

Pasilan asemalla laiturien numerot muuttuvat 12. elukuuta alkaen. Lähijunien liikennöintiin tulee muutoksia, kun K-junat alkavat pysähtyä kaikilla asemilla ja linjatunnus N poistuu käytöstä. Lisäksi Y-juna alkaa pysähtyä myös Kauklahdessa ja I-junan liikennöintiajat laajenevat. Muutoksia lähijunaliikenteeseen 12.8. alkaen

Metroliikenne siirtyy  tiheämpiin talviaikatauluihin. Muita merkittäviä muutoksia metroliikenteeseen ei ole tulossa Suomenlinnan lautta jatkaa liikennöintiä kesäaikatauluilla aina 22. syyskuuta asti.

Lisää ja tarkemmin talviliikenteestä koko pääkaupunkiseudulla kerrotaan HSL:n sivuilla.

Reittiopas kertoo ajankohtaisimmin ja tarkimmin joukkoliikenteestä ja näyttää kulkijalla kulloinkin haun mukaiset soveltuvimmat reitit.