Tule kuuntelemaan barokkimusiikkia Kalasataman yöhön

Kalasatama
12. elokuuta 2019

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) järjestää Kalasatamassa elokuusta lokakuuhun ulottuvalla jaksolla viisi yökonserttia. Tapahtumien pääpaino on musiikissa, mutta niihin yhdistyvät myös nykysirkus ja mediaatio. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kalasataman yö -tapahtumasarjan ensimmäinen osa, Brexit Music, keskittyy englantilaiseen renessanssiin ja barokkiin, joihin ovat vaikuttaneet niin Brittein saarten maantieteellinen eristäytyneisyys Manner-Euroopasta kuin samanaikainen kansainvälisyyskin.

Tapahtuma-aika ja -paikka: to 15.8.2019 klo 22 REDI (Hermannin rantatie 5)

Tapahtumasarjan toinen konsertti, Yö on tähtikirkas, keskittyy Italian varhaisten säveltäjämestareiden musiikkiin. Musiikissa kuuluvat yön avaruus, pysähtyneisyys ja hiljaisuus sekä onni, riemu ja rakkaus.

Tapahtuma-aika ja -paikka: la 31.8.2019 klo 22 Kalasataman taiteilijatalo (Vanha talvitie 9)

Kolmas osa, Goe nightly cares, the enemy to rest, johdattelee myötätunnon ja ilon äärelle. Nämä teemat ovat läsnä paitsi Purcellin ja Dowlandin musiikissa, myös illan puhe- ja meditaatio-osuudessa. Puheesta ja ohjatusta meditaatiosta vastaa Sampo Koistinen.

Tapahtuma-aika ja -paikka: pe 20.9.2019 klo 21 Tilastokeskuksen talo (Työpajankatu 13)

Neljäs konsertti, Bach & circus triste, kutsuu kuulijat vuorovaikutteiseen seikkailuun. Esityksen päähenkilö, Nukke, kulkee musiikin mukana yksinäisyyden murheesta kohti suurta iloa. Nuken rinnalla pyörähtelee Yksipyöräinen. 

Tapahtuma-aika ja -paikka: pe 4.10.2019 klo 22 Circo (Kaasutehtaankatu 1) 

Viimeisessä konsertissa, Antoni Lliteres ja Eurooppa, vierailee mallorcalainen barokkimusiikkiyhtye esittäen sikäläisen barokkisäveltäjän Antoni Lliteresin ja keskieurooppalaisten säveltäjien musiikkia.
Tapahtuma-aika ja -paikka: pe 18.10.2019 klo 21 Kotisatama (Arielinkatu 8)

Tilaisuudet kuvataan videolle ja tallennettua materiaalia käytetään Helsingin kaupungin markkinointiin ja viestintään eri kanavissa.

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO) on yksi ensimmäisistä suomalaisista barokkiorkestereista. Se esittää barokkimusiikin lisäksi myös uudempaa barokkiorkesterille sävellettyä musiikkia.

Kalasataman ympäristötaide ja -tapahtumat lisäävät viihtyisyyttä

Tanssiteos Sörnäistenniemen Möhkäle, nykysirkusteos Aramid ja barokkimusiikkitapahtumien sarja Kalasataman yö saivat Helsingin kaupungin ympäristötaidehankkeiden rahoituksen vuonna 2019. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupungin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä maksulla.

 

Suomalainen barokkiorkesteri (FiBO)

Kalasataman ympäristötaiteesta Uutta Helsinkiä -sivuilla