Myllypurolaiset arvioivat jälleen Metropolian kampustyömaata

Uutta Helsinkiä
19. elokuuta 2019
Kampus elokuussa 2019

Metropolian kampuksen rakentajat kysyivät kesällä myllypurolaisilta palautetta työmaasta. Helsingin kaupunki rakennuttaa kampuksen ammattikorkeakoulun käyttöön. Kysely oli avoinna kesä-heinäkuussa ja siihen saapui kaikkiaan 75 vastausta. Kampuksen tuloon ollaan edelleen tyytyväisiä, mutta sen ympärillä käynnissä ollut katutyö kirvoitti myös kriittisiä viestejä.

Myllypuron asukkaat antoivat edelleen erittäin hyvät arviot kysymykseen, miten kampus vaikuttaa alueeseen pitkällä tähtäimellä. Kaikkiaan 75 prosenttia vastaajista oli erittäin tyytyväinen tai tyytyväinen vaikutuksiin.

Rakennusta ja sen lähistön katuja rakennetaan nyt samaan aikaan

Myllypuron keskustan kupeessa on ollut käynnissä kaksi työmaata samaan aikaan. YIT jatkaa kampustyömaan rakentamista vielä tämän vuoden ajan. Sen lisäksi kaupunki aloitti kampuksen vieressä katutöitä keväällä.

Yläkiventien ja Myllypurontien risteykseen on rakennettu kiertoliittymä, sillä liikennemäärät ovat alueella kasvussa. Lisäksi Liikuntamyllyn ja kampuksen välissä oleva Myllyruuhenpolku kunnostetaan ja sen paikkaa siirretään niin, että se liittyy luontevasti metroaseman ja kampuksen aukioon. Uusi raitti muodostaa muun muassa esteettömän kulun metroasemalta kehän varren bussipysäkeille. Katutyöt valmistuvat suunnitelman mukaan lokakuun lopussa.Monta rinnakkaista työmaata on vaatinut naapurustolta kärsivällisyyttä, kun väliaikaiset reitit ovat vaihtaneet paikkaa työmaan edetessä.

Avoimia palautteita annettiin parikymmentä kappaletta. Niistä kuudessa kirjoitettiin väliaikaisista liikennejärjestelyistä. Erityisesti Myllyruuhenpolun sulkeminen harmitti, sillä se matka kehän bussipysäkeille kasvoi. Parissa viestissä ilta-aikaan työmaalta kantautuvasta melusta, yhdessä roskaantumisesta ja laittomasta pysäköinnistä.

Tuttuun tapaan saimme toki myös kiitoksia hyvin sujuneesta rakentamisesta ja siitä, että kampus on tulossa Myllypuroon. Opiskelijaruokalaa ja -kirjastoa kehuttiin. Innovatiivinen ehdotus oli Liikuntamyllyn korottaminen toisella kerroksella, sillä urheilijoiden määrä on lisääntynyt kulmilla reilusti.

Valokuva: Metropolia / Anna-Maija Vesa