Petri Kekoni Companyn tanssiteos nähdään elo-syyskuun vaihteessa Kalasatamassa

Kalasatama
22. elokuuta 2019

Petri Kekoni Companyn vuonna 2018 kantaesityksensä saanut Möhkäle - Erratic Block -teos saa uuden muodon ulkoilmateoksena Kalasatamassa. Sörnäistenniemen Möhkäle -teosta esitetään neljänä iltana 29.8.-1.9. klo 21 Capellanaukion edustalla (Capellanaukio 1). Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Teoksessa rajat inhimillisen ja elottoman välillä hämärtyvät. Möhkälemäisen esiintyjän olemus muistuttaa eloon heräävää veistosta. Inspiraationsa luonnon vuosisatojen saatossa muovaamista muodoista ja pinnoista ammentava teos pohtii, voiko ihminen olla elementti tai voiko elementti inhimillistyä.

Teoksen koreografiasta, konseptista ja tanssista vastaa Petri Kekoni, ääni- ja valosuunnittelusta Mikko Hynninen sekä pukusuunnittelusta Joanna Weckman. Esityksen kesto on noin puoli tuntia.

Möhkäleenjäljillä -työpaja lauantaina 24.8.

Tapahtumaan kuuluu kaikille avoin ja maksuton Möhkäleen jäljillä -työpaja Esitystaiteen keskuksessa Suvilahdessa  24.8. klo 14-16. Työpajassa tutustutaan siihen, miten Kalasataman ympäristö on vaikuttanut teokseen ja sen tekoprosessiin. Työpajaan tulee ilmoittautua ennakkoon 23.8. mennessä osoitteeseen anne(at)kekonico.fi.

Teos on osa kansainvälistä Performing Hel -festivaalia. 

Mahdolliset muutokset aikatauluissa: www.kekonico.fi

Ympäristötaidelisää viihtyvyyttä

Tanssiteos Sörnäistenniemen Möhkäle sai Helsingin kaupungin ympäristötaidehankkeiden rahoituksen vuonna 2019. Tapahtumat ovat osa Kalasataman ympäristötaidehanketta, jonka tavoitteena on asukkaiden viihtyvyyden parantaminen pitkän rakentamisvaiheen aikana. Hankkeen avulla toteutetaan pysyvää ja väliaikaista taidetta sekä tapahtumia. Ympäristötaideprojektia ohjaa Helsingin kaupunginkanslia yhteistyössä kaupunkiympäristön toimialan ja kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kanssa. Ympäristötaide rahoitetaan rakennuttajilta perittävällä maksulla. Kalasataman rakentaminen kestää 20–30 vuotta. 

Lue lisää Kalasataman ympäristötaiteesta