Kaupungin nimet – osallistava näyttely Oodissa 2.9.–3.11.2019

Keskusta
30. elokuuta 2019

Helsingin keskustakirjasto Oodin Bryggassa 2. syyskuuta avattavassa osallistavassa näyttelyssä voit tutustua Helsingin nimistöön ja nimistönsuunnitteluun. Voit myös kertoa oman kadunnimistöön liittyvän tarinasi ja osallistua näyttelyn rakentumiseen kuvaamalla ja jakamalla minkä tahansa kadunnimikilven. 

Tänä syksynä tulee kuluneeksi 200 vuotta siitä, kun Liisankatu ja Unioninkatu saivat nimensä. Tämä oli samalla myös Helsingin nimistönsuunnittelun alku. Nykyisin käytössä on noin 7 000 kadun-, puiston-, aukion tai muun yleisen paikan nimeä. Nimistöä suunniteltiin vaihtelevin kokoonpanoin ja periaattein aina vuoteen 1946 asti, jolloin nimistökysymyksien parissa aloitti kadunnimikomitea. Vuoden 1959 lopussa asetettiin nimistötoimikunta, joka jatkaa yhä työskentelyään. Nimistönsuunnittelu on osa kaupunkisuunnittelua ja nimet vahvistetaan asemakaavassa. 

Aika: 2.9.–3.11.2019
Paikka: Keskustakirjasto Oodin Brygga, kerros 1+ 

NäyttelynFacebook-tapahtuma 

Kuvahaaste: kuvaa kadunnimikilpi Helsingissä! 

Kuvaa kadunnimikilpi Helsingissä ja jaa se tarinalla tai ilman: #kaupunginnimet 

Luentosarja nimistönsuunnittelusta 

Helsingin työväenopisto järjestää syys–lokakuussa Oodin Maijansalissa luentosarjan ”200 vuotta helsinkiläistä nimistönsuunnittelua”, jossa kerrotaan, minkälaista tarinaa viralliset kaavanimet kertovat meille ja miten kaupunkiin suunnitellaan uusia nimiä. 

LuentosarjanFacebook-tapahtuma 

Helsingin kaupunkiympäristön osallisuustila Brygga sijaitsee keskustakirjasto Oodissa kerroksessa 1+ ja on avoinna kirjaston aukioloaikoina: ma–pe 8–22, la–su 10–20. 

Lue lisääBryggasta ja sen tapahtumista