Kumpulanmäki muuttuu – arkkitehtuurikilpailun ehdotukset kommentoitavana verkossa

Esikaupungit
02. syyskuuta 2019

Kumpulanmäki kehittyy tulevaisuudessa, kun Pietari Kalmin kadun ja Kustaa Vaasan tien väliselle rinnealueelle suunnitellaan uutta asumista sekä toimi- ja liiketilaa. Alueen suunnittelu on käynnistetty Senaatti-kiinteistöjen, Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy:n ja Helsingin kaupungin yhteisesti järjestämällä arkkitehtuurikutsukilpailulla. Kilpailuehdotuksia tuli yhteensä 5 kappaletta.

Kumpulanmäen arkkitehtuurikutsukilpailun kilpailuehdotukset ovat esillä kerrokantasi.hel.fi-palvelussa ja niitä voi kommentoida 2.–22.9.2019. Kilpailuehdotuksista ja kaavahankkeen lähtökohdista keskustellaan Helsingin yliopistolla (Pietari Kalmin katu 5. Exactum-rakennus, auditorio A111) 11. syyskuuta kello 17–19.

Arabianranta–Kalasatama -akseli rakentuu voimakkaasti lähitulevaisuudessa ja muuttuu tiiviimmin osaksi kantakaupunkia. Kumpulanmäki halutaan liittää osaksi täydentyvää kaupunkirakennetta ja tavoitteena on kehittää Yliopiston kampusaluetta monipuoliseksi ja eläväksi kaupunginosaksi.

Suunnittelussa otetaan huomioon alueen kulttuurihistoria ja ympäristö. Tavoitteena on lisäksi suunnitella toimivat jalankulun ja pyöräilyn yhteydet Kustaa Vaasan tieltä sekä Vallilanlaakson suunnasta Kumpulamäelle.

Arkkitehtuurikilpailu ratkeaa syksyllä 2019. Alueen asemakaava laaditaan kilpailun voittajatyön pohjalta. Tavoitteena on tuoda asemakaavaehdotus kaupunkiympäristön käsittelyyn syksyllä 2020. Lopullisesti asemakaavasta päättää kaupunginvaltuusto. Alustavasti alueelle on hahmoteltu 1 300–1 800 asukasta.

Lisää aiheesta:

Kommentoi kilpailuehdotuksia

Hankkeen aineistot

Keskustelutilaisuuden tiedot