Tule kuulemaan tutkijoiden näkemyksiä hyvästä asumisesta tulevaisuuden Helsingissä

Uutta Helsinkiä
02. syyskuuta 2019

Millaista asumisen ja asuntopolitiikan pitäisi olla 2020-luvun Helsingissä? Asumisen tutkijat esittävät vastauksiaan tähän kysymykseen asuntopoliittisessa seminaarissa keskiviikkona 4.9. klo 15–17 Helsingin kaupungintalon aulassa. Kaikille avoin tilaisuus on osa Helsingin uuden, asumisen suunnittelua ohjaavan ohjelman valmistelua.

Seminaarin aiheina ovat muun muassa segregaatio ja koulut sekä sosiaalinen sekoittaminen. Puhujina ovat Venla Bernelius, Mika Hyötyläinen ja Teemu Kemppainen Helsingin yliopistosta, Timo Kauppinen Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, Markus Laine ja Katja Maununaho Tampereen yliopistosta sekä Tuukka Saarimaa Aalto-yliopistosta. Puheenjohtajana toimii Helsingin kaupungin asunto-ohjelmapäällikkö Mari Randell.

Seminaari osa pitkän tähtäimen suunnittelua

Helsingin kaupungin pitkäjänteistä asumisen suunnittelua ohjaa ohjelma, joka laaditaan valtuustokausittain. Uutta ohjelmaa valmistellaan parhaillaan. Siinä määritellään kaupungin tavoitteet asumiseen liittyvälle maankäytölle, kaavoitukselle, tontinluovutukselle, asuntotuotannon määrälle ja monimuotoisuudelle sekä hallinta- ja rahoitusmuodon mukaiselle rakentamiselle, asuntorakentamisen kehittämiselle ja erityisryhmien asumisen järjestämiselle.

Nykyinen Kotikaupunkina Helsinki -ohjelma on vuodelta 2016, ja se hyväksyttiin kaupunginvaltuustossa 22.6.2016. Uusi ohjelma hyväksyttäneen kaupunginvaltuustossa vuonna 2020.

Lisätietoa kaupungintalon aulasta
Tapahtumakalenteriin