Mellunkylästä maailmalle

Raide-Jokeri
18. syyskuuta 2019
Tyttö soittaa pianoa. Alexey Kuva: Otavin
Aina ei tarvitse suunnistaa harrastamaan omia kulmiaan kauemmas, sillä myös esikaupungit tarjoavat runsaasti laadukkaita harrastusmahdollisuuksia. Moni harrastaa huvin vuoksi, mutta esimerkiksi musiikki- tai urheiluharrastus voi myös johtaa menestyksekkääseen uraan.

Näin kävi 18-vuotiaalle Laura Kukkoselle, joka esiintyi elokuussa Los Angelesin Hollywood Bowlissa huippuviulisti Ray Chenin kanssa voitettuaan Los Angelesin filharmonikkojen kilpailun yli 800 osallistujan joukosta. Laura opiskelee nykyään Sibelius-lukiossa ja aikoo jatkaa viulistin urallaan musiikkiyliopistoon. Hän aloitti soittoharrastuksensa Lasten kulttuurikeskus Musikanteilla Mellunkylässä.

Lastenkulttuurikeskus Musikantit toimii Kurkimäen Korttelitalolla, jossa on tarjolla monipuolista harrastustoimintaa, kuten kerhoja ja kursseja teatterin, tanssin, musiikin, kuvataiteen, kielten ja liikunnan saralla. Lauran lisäksi muun muassa teatteriryhmä Nuoret Musikantit on niittänyt suosiota maailmalla Bremenin Future for kids -teatterifestivaaleilla. Monikielisyys ja kansainvälisyys ovat tärkeitä jo 15 vuotta toimineille Musikanteille, sillä toimintaa löytyy myös venäjänkielisille.

Kulttuurin lisäksi Itä-Helsinki tarjoaa paljon mahdollisuuksia liikunnasta kiinnostuneille. Alueelta löytyy satoja ulkoliikuntapaikkoja aina skeittauspuistoista golfiin – unohtamatta pelikenttiä jalkapalloilijoille. Kontulasta löytyykin yksi Helsingin piirin suurimmista seuroista, FC Kontu, jonka riveistä käynnistyi seitsemän Suomen mestaruutta valmentajana voittaneen Antti Muurisen ura. Kontulla on yhteensä 56 liiton tai piirin sarjoissa pelaavaa joukkuetta ja joukkueen riveistä löytyy yli 1100 pelaajaa.

Jalkapallosta kiinnostuneiden kannattaa suunnata tulevana viikonloppuna 21.–22.9.FC Kontun perinteisille Kontupäiville Kontulan liikuntapuistoon.