Asukaslehdessä osallistuvaa budjetointia, valon kaupunginosaa ja digitalisaatiota

Kruunuvuorenranta
26. syyskuuta 2019
Helsinki-lehden syksyn ensimmäisessä numerossa tutustutaan OmaStadi-liitteessä osallistuvan budjetoinnin hankkeisiin ja myös kasvatukseen ja koulutukseen omassa liitteessä. Lehdestä löytyy luettavaa Pasilasta, valon kaupunginosasta, Yrjönkadun uimahallista, digitalisaatiosta ja monesta muusta aiheesta.

Helsinki-lehden syksyn ensimmäisessä numerossa tutustutaan OmaStadi-liitteessä osallistuvan budjetoinnin hankkeisiin, joihin on varattu 4,4 miljoonaa euroa. Osallistuvan budjetoinnin äänestysaika on 1.–31.10. Lehden liitteestä löydät kaikki äänestettävät 296 suunnitelmaa, joita kaupunkilaiset ovat tehneet alueittain ja koko Helsinkiin.

Kasvatuksen ja koulutuksen liitteessä tutustutaan siihen, miten kouluna voi toimia koko kaupunki. Päiväkodeissa, peruskouluissa ja oppilaitoksissa hyödynnetään digitalisaatiota ja opitaan yhä enemmän muualla kuin varsinaisissa luokissa.

Helsingissä on ulkoilu- ja liikuntapaikkoja joka lähtöön, kannustaa Marko Anttila. Tiesitkö, että Yrjönkadun uimahalli oli pitkään Suomen ainoa julkisessa käytössä ollut uimahalli, joka otettiin käyttöön 4.6.1928. Seuraava julkinen uimahalli tuli Turkuun vasta vuonna 1954.

Tripla kuroo Itä- ja Länsi-Pasilaa yhteen. Pasilan asema, musiikkimuseo Fame ja kauppakeskus avataan pian.

Digitalisaatio mullistaa joukkoliikennettä muun muassa robottibusseilla. Samaan aikaan raitiovaunu elää uutta nousua.

Valon kaupunginosassa on jo kymmeniä valotaidetekosia, jotka muodostavat yhtenäisen maisemataideteoksen ja ilahduttavat myös vastarannoilla olevia. Kantakaupungin tunnelmaa idässä, Kruunuvuorenrannassa asuu jo nyt 3100 helsinkiläistä.

Lisää aiheesta

Helsinki-lehti

Lue uusimman lehden kaikki jutut (.pdf)
Lue Helsingin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan liite ja osallistuvan budjetoinnin liite (.pdf)

Osallistuvan budjetoinnin äänestysaika on 1.–31.10.