Kerrostaloasumisen kehittäminen kiinnostaa

Uutta Helsinkiä
18. marraskuuta 2019
Kerrostalo on Helsingille ominainen tapa asua. Voimakkaasti kasvavan kaupungin kestävä rakentaminen perustuu tiivistyvään kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin.

Kerrostalo on Helsingille ominainen tapa asua. Voimakkaasti kasvavan kaupungin kestävä rakentaminen perustuu tiivistyvään kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin. Helsingin asunnoista 86 prosenttia on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja uusia yksilöllisiä ratkaisuja.

Joka toinen vuosi järjestettävään Kehittyvä kerrostalo -seminaariin kaupungintalolle kokoontui 14. marraskuuta parisen sataa kerrostalojen ja kerrostaloasumisen kehittämisestä kiinnostunutta ammattilaista.

Seminaarin ohjelmassa oli jo toteutuneiden Kehittyvä kerrostalo -hankkeiden tulosten esittelyä, aiheina puu- ja betonirakentamisen vertailu, asuntosuunnittelu monimuotoisten lapsiperheiden tarpeisiin, pientalomainen kerrostaloasuminen sekä kerrostalon muuntojoustavuus ja kohtuuhintaisuus.

Uusista Kehittyvä kerrostalo -hankkeista ja ajankohtaisista teemoista esiteltiin joustavan ja adaptoituvan rakennuksen ja tilojen konseptia sekä rakennejärjestelmää, tulevaisuuden puukerrostaloa ja massiivitiilikerrostaloa, johon tulee painovoimainen ilmanvaihto. Myös plusenergiakerrostalohanke oli esillä. Suunnitteilla on myös kohtuuhintainen ja yhteisöllinen, asunto-osuuskuntamuotoinen kiertotalouskortteli.

Seminaarissa virisi kysymys rakennushankkeiden läpiviemisen hitaudesta. Aikajänteessä hankkeen suunnittelusta valmiiseen asuintaloon on vielä petrattavaa.

Kehittyvä kerrostalo -seminaarin 14.11.2019 esitysmateriaalit

 

Kuvassa Oulunkylään Käskynhaltijantielle suunnitteilla oleva Kestävä kerrostalo – Massiivitiilikerrostalo ja painovoimainen ilmanvaihto -hanke. Kuva AVARRUS Arkkitehdit Oy.