Koti korkealla - Majakka vastaanottaa asukkaansa Kalasatamassa

Kalasatama
28. marraskuuta 2019
Kantakaupungin kupeeseen rakentuvaan Kalasatamaan on valmistunut ensimmäinen tornitalo, Majakka.

Kantakaupungin kupeeseen rakentuvaan Kalasatamaan on valmistunut ensimmäinen tornitalo, Majakka.

Suomen korkeimmassa asuintalossa on 35 kerrosta, 283 asuntoa ja korkeutta 134 metriä. Kauppakeskus Redin ylle kohonneen Majakan 68 asuntoa saavat uudet asukkaat kuluvan viikon aikana ja loput asunnot täyttyvät porrastetusti yhden asunnon tuntivauhdilla vielä seuraavien kolmen viikon aikana.

Kalasataman keskelle Rediin rakennetaan kaikkiaan kahdeksan tornitaloa, joista maisemat avautuvat sekä kantakaupunkiin että merelliseen Helsinkiin. Toista tornia, Loistoa rakennetaan parhaillaan, ja sen pitäisi valmistua vuoden 2021 lopussa. Majakan asunnot on lähestulkoon kaikki jo myyty, mutta Loistosta asunto on vielä mahdollista hankkia.

Kalasataman keskuksen kilpailu käynnistettiin yli 10 vuotta sitten, syksyllä 2009. Kilpailussa haettiin Kalasataman keskukselle kehittäjää ja toteuttajaa. Kilpailun voitti SRV. ”On ollut hienoa saada olla mukana ja seurata Kalasataman keskuksen, Redin rakentamista sen alkumetreiltä alkaen. Redissä on jo saavutettu kaksi merkittävää virstanpylvästä - Kauppakeskus avautui vuosi sitten ja nyt ensimmäiseen tornitaloon Majakkaan on käynnissä asukkaiden muutto”, toteaa Kalasataman projektinjohtaja Hannu Asikainen Helsingin kaupungilta.

Ensimmäiset asukkaat muuttivat Kalasatamaan syksyllä 2012. Aiemmin paikalla on ollut satama sekä pienteollisuutta, jota on vielä jonkin verran jäljellä. Rakentaminen on käynnissä usealla osa-alueella. Seuraa Kalasataman rakentumista työmaakameran kautta.