Art Hotel Helsinki avaa ovensa keväällä 2021

Jätkäsaari
05. joulukuuta 2019
Yhdeksänkerroksisen hotellin katutasoon tulee avoin galleria vaihtuvine näyttelyineen ja ravintola. Kuva: Olga Zharkova
Jätkäsaaren taidehotellin rakennustyöt ovat käynnissä. Art Hotel Helsinki avautuu keväällä 2021.  

”Vahvasti taidehotelli teemaltaan”, luonnehtii Primehotels Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eero Nuutinen luonnehtii Art Hotel Helsinkiä. Taideteema perustuu suomalaiseen nykytaiteeseen, ja taidetta istutetaan eri paikkoihin julkisivusta lähtien. Julkisivun valaistuksineen suunnittelee arkkitehti-taiteilija Petteri Nisunen.

Taidehotellin katutasoon avautuu noin satapaikkainen ravintola, joka jatkuu sisäpihalle suojaisena terassina. Art Hotel Helsingin osoite on Välimerenkatu 18. Hotellin vastaanoton tienoille tulee kuvataiteilija Hanna Vihriälän reliefi, ja kuvanveistäjä Pekka Jylhä tekee hotelliin taideteoksen. Muotoilija Stefan Lindfors vastaa hotellin taideilmeestä.

”Lindfors tekee hotellille taidekonseptin ja vielä taideteoksen hotellin galleriatilaan. Tarkoitus on saada mukaan lisää taiteilijoita, ja taiteilijayhteistyö jatkuu senkin jälkeen, kun hotelli avaa ovensa. Haluamme taiteilijat mukaan kehittämään paikkaa ja sen taidefunktiota”, Nuutinen sanoo.

Primehotelsilla on ennestään viisi hotellia. Vuonna 2021, kun 173 huonetta sisältävä taidehotelli valmistuu, yritys avaa vielä Kamppiin Rakennusmestarien taloon uuden hotellin. Jätkäsaaren taidehotellikiinteistön rakennuttaa ja omistaa Fennia Varainhoidon Terrieri Kiinteistöt ja urakoitsijana on Lehto Tilat Oy.  

Teksti: Tiina Torppa
Artikkeli on julkaistu alunperin Ruoholahden Sanomien joulukuun 2019 numerossa.