Kansalaistori–Kaisaniemi-alikulun suunnitelmaluonnokset esillä 18. joulukuuta asti

Keskusta
05. joulukuuta 2019
Havainnekuva alikulun Kaisaniemenpuiston päädystä. Kuva: Sitowise
Kansalaistorin ja Kaisaniemen välisen alikulun katu- ja puistosuunnitelmista on valmistunut luonnokset. Luonnokset koskevat päärautatieaseman laitureiden alittavan tunnelin suuaukkojen ympäristöjä Töölönlahdenkadulla ja Kaisaniemenpuiston lounaiskulmassa.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi jalankululle ja pyöräliikenteelle tarkoitetun alikulun yleissuunnitelman tammikuussa 2019. Yleissuunnitelman jälkeen suunnitelmaa on muutettu niin, että Kansalaistorin puoleinen kierreluiska on muutettu suoraksi.

Katu- ja puistosuunnitelmat valmistuvat talvella 2020, ja rakentaminen alkaa alustavan aikataulun mukaan syksyllä 2020. Työt kestävät arviolta noin kaksi vuotta. Kaisaniemenpuiston puoleisen päädyn luiskan rakentaminen edellyttää poikkeamista voimassa olevasta asemakaavasta.

Helsingin kaupungin liikenneliikelaitos (HKL) on päättänyt toteuttaa alikulun yhteyteen pyöräkeskuksen ja laadukkaan pyöräpysäköinnin noin 900–1 000 polkupyörälle.

Katu- ja puistosuunnitelmaluonnokset esillä 4.–18.12.2019

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua 4.–18.12.2019 Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön asiakaspalvelussa, Sörnäistenkatu 1, sekä verkkosivulla osoitteessa www.hel.fi/suunnitelmat (kohdassa Katu- ja puistosuunnitelmat).

Mahdolliset palautteet suunnitelmaluonnoksista toivotaan 19.12.2019 mennessä.

 

Suunnitelmaluonnokset

Piirustuksia ja havainnekuvia (pdf)

Kaupunginvaltuuston päätös 30.1.2019