Jätkäsaaren puukorttelin hotellin rakentaminen käynnistyy pian

Jätkäsaari
09. joulukuuta 2019
Puukorttelin hotellin ja toimistopuolen on suunnitellut pääsuunnittelija Matti Huhtamies toimistosta Anttinen Oiva Arkkitehdit.
Jätkäsaaren puukorttelin eli Wood Cityn uuden hotellin rakennustyöt käynnistyvät näillä näkymin talvella 2020. Hotelli avautuu arviolta vuoden 2021 lopussa.

Puukorttelin asunnot ovat valmiit ja toimisto sekä korttelin kolmikerroksinen pysäköintilaitos ovat rakenteilla. Hotellin rakentamisen arvioidaan alkavan vuonna 2020 ja valmista olisi loppuvuodesta 2021.

Hotellin ensimmäinen kerros kytkeytyy toimistorakennukseen näyttäen samanlaiselta kuin korttelin yleisilmekin. Kahdeksankerroksinen puuhotelli tulee lähes vastapäätä Clarion-hotellia. Syksyllä 2019 uuden tontilla hotellin tontilla on vasta työmaakoppeja.

SRV:n hankekehityspäällikkö Johanna Karessuo kertoo, ettei uuden, 200-huoneisen hotellin operaattoria eikä hotellin nimeä ole vielä vahvistettu. ”Neuvottelumme kiinteistösijoittajan ja operaattorin kanssa ovat pitkällä. Tälle ketjulle hotelli olisi ensimmäinen Suomessa ja palvelukonsepti tarkoittaisi arkisin liikematkailijoita ja loma-aikoina sekä viikonloppuisin perheystävällistä tarjontaa”, Karessuo sanoo.

Puuta näkyvissä

Puuhotellin rakenteiden pilarit ovat puiset, sisätiloissa on viilua ja massiivipuuta. Hotellin aulan aaltoileva puurakenteinen alakatto tekee tilasta akustisesti miellyttävän. Muilta osin riippuu hotelliketjusta, kuinka paljon puiset materiaalit lopulta näkyvät sisällä rakennuksessa.

Wood Cityn korttelin sisäpihalle sijoittuvat niin asuntojen leikkipihat kuin hotellin mahdollinen terassi.

”Ensimmäisen kerroksen sisääntulo on hotellien tapaan yhteistä julkista tilaa ja siihen varmaankin tulee ravintola- ja kahvilapalveluita”, Karessuo sanoo. 

Teksti: Tiina Torppa
Artikkeli on julkaistu alunperin Ruoholahden Sanomien joulukuun 2019 numerossa.